REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA, OSTVARENIH IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE ZA SUBVENCIONISANJE TROŠKOVA NASTUPA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I TURISTIČKIH ORGANIZACIJA NA MEĐUNARODNIM SAJMOVIMA U REPUBLICI SRBIJI, U PERIODU JANUAR-MART 2008. GODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 1/2008)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se Program rasporeda i korišćenja sredstava, ostvarenih iz prihoda od privatizacije za subvencionisanje troškova nastupa malih i srednjih preduzeća i turističkih organizacija na međunarodnim sajmovima u Republici Srbiji, u periodu januar-mart 2008. godine, obim sredstava za sprovođenje ovog Programa i način njihovog raspoređivanja i korišćenja.

II

Program iz tačke I ovog Rešenja čini njegov sastavni deo.

III

Ovo Rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PROGRAM
RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA, OSTVARENIH IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE ZA SUBVENCIONISANJE TROŠKOVA NASTUPA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I TURISTIČKIH ORGANIZACIJA NA MEĐUNARODNIM SAJMOVIMA U REPUBLICI SRBIJI U PERIODU JANUAR-MART 2008. GODINE

I

Podržavajući razvoj privrede, uključujući i sektor turizma u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, Pokrajinski sekretarijat za privredu će u 2008. godini, u okviru iznosa utvrđenog u Odluci o privremenom finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine za period januar-mart 2008. godine, a shodno kriterijumima utvrđenim ovim Programom, subvencionisati nastup vojvođanskih kompanija na međunarodnim sajmovima u Republici Srbiji.

Sredstva za subvencionisanje troškova nastupa malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, kao i turističkih organizacija na međunarodnim sajmovima u Republici Srbiji planirana su Odlukom o privremenom finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine za period januar-mart 2008. godine u okviru razdela 05 - Pokrajinski sekretarijat za privredu, funkcionalna klasifikacija 410 Opšti ekonomski i komercijalni poslovi, u visini od 5.750.000,00 dinara iz izvora finansiranja 1204 Primanja od otplate datih kredita i prodaje finansijske imovine - prihodi od privatizacije.

II

Sredstva iz tačke I ovog Programa koristiće se za subvencionisanje troškova nastupa malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, kao i turističkih organizacija na međunarodnim sajmovima u Republici Srbiji i to:

• subvencionisanje troškova zakupa i opremanja štanda i štampanja propagandnog materijala turističkih organizacija

Pozicija 78 Ek.klas. 451 Subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama - 4511 Tekuće subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama

750.000,00 dinara

• subvencionisanje troškova zakupa i opremanja štanda i štampanja propagandnog materijala malih i srednjih preduzeća i preduzetnika koja se bave proizvodnom i turističkom delatnošću
Pozicija 79 Ek.klas. 454 Subvencije privatnim preduzećima - 4541 Tekuće subvencije privatnim preduzećima.

5.000.000,00 dinara

III

Pokrajinski sekretarijat za privredu će subvencionisati do 70% sledeće troškove kompanija - izlagača na međunarodnim sajmovima u Republici Srbiji:

• troškove zakupa i opremanja štanda i

• troškove pripreme i štampanja propagandnog materijala za nastup na navedenom sajmu.

Maksimalni iznosi subvencija za sajmove iznose:

• 600.000,00 dinara za zakup i opremanje štanda po kompaniji,

• 200.000,00 dinara za pripremu i štampanje propagandnog materijala.

IV

Raspodela podsticajnih sredstava vršiće se na osnovu konkursa.

Pokrajinski sekretarijat za privredu raspisaće jedan konkurs u januaru mesecu kojim će se pokriti sve sajamske manifestacije međunarodnog karaktera koje se održavaju u periodu od januara do marta 2008: godine.

Raspodela podsticajnih sredstava vrši se na osnovu podnete konkursne dokumentacije uz uvažavanje sledećih kriterijuma:

1. obim proizvodnje i prometa u finansijskom iznosu

2. trend proizvodnje

3. izvozna aktivnost

4. sertifikati i standardi

5. nagrade za kvalitet proizvoda i usluga

6. priznanje "Najbolje iz Vojvodine"

7. primena novih tehnologija u proizvodnji

8. trend zapošljavanja

9. rang sajamske manifestacije

V

Odluku o raspodeli podsticajnih sredstava doneće Pokrajinski sekretar za privredu na predlog Konkursne komisije koja se obrazuje u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu.

Na osnovu Odluke o raspodeli podsticajnih sredstava, Pokrajinski sekretar za privredu zaključiće Ugovor o korišćenju podsticajnih sredstava sa korisnicima subvencija, kojim se regulišu sva međusobna prava i obaveze ugovornih strana.