PRAVILNIK
O NAKNADI ZA OVERU POTPISA NA UGOVORU O MEĐUSOBNIM ODNOSIMA PODNOSIOCA IZBORNE LISTE I KANDIDATA ZA ODBORNIKA, ODNOSNO ODBORNIKA I NAKNADI ZA OVERU POTPISA NA BLANKO OSTAVCI

("Sl. glasnik RS", br. 21/2008)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuju se visina i način plaćanja naknade za overu potpisa na ugovoru o međusobnim odnosima podnosioca izborne liste i kandidata za odbornika, odnosno odbornika i visina i način plaćanja naknade za overu potpisa na blanko ostavci.

Član 2

Za overu potpisa podnosioca izborne liste i kandidata za odbornika, odnosno odbornika na ugovoru o međusobnim odnosima plaća se naknada od 150 dinara za svaki potpis.

Član 3

Za overu potpisa kandidata za odbornika, odnosno odbornika na blanko ostavci plaća se naknada od 150 dinara.

Član 4

Naknadu iz čl. 2. i 3. ovog pravilnika plaća podnosilac izborne liste.

Kada dve političke stranke ili više njih podnose zajedničku izbornu listu, njihova obaveza plaćanja naknade je solidarna. Isto važi i kada izbornu listu podnosi grupa građana.

Član 5

Kada overu potpisa vrši opštinski sud, naknada za overu potpisa plaća se u gotovom novcu na račun propisan za uplatu sudske takse.

Kada overu potpisa vrši opštinska uprava, naknada za overu potpisa plaća se u gotovom novcu na račun propisan za uplatu administrativne takse.

Naplaćena naknada prihod je budžeta Republike Srbije.

Član 6

Potpis se ne može overiti pre nego što naknada iz čl. 2. i 3. ovog pravilnika bude plaćena.

Član 7

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".