REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA PLANIRANIH ODLUKOM O PRIVREMENOM FINANSIRANJU AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ZA PERIOD JANUAR-MART 2008. GODINE, IZ IZVORA FINANSIRANJA 14 00 - NEUTROŠENA SREDSTVA OD PRIVATIZACIJE IZ PRETHODNIH GODINA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2008)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se Program rasporeda i korišćenja sredstava planiranih Odlukom o privremenom finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine za period januar-mart 2008. godine, iz izvora finansiranja 14 00 - neutrošena sredstva od privatizacije iz prethodnih godina, u cilju nabavke materijala - biološkog insekticida, obim sredstava za sprovođenje ovog Programa i način njihovog raspoređivanja i korišćenja.

II

Program iz tačke I ovog Rešenja, čini njegov sastavni deo.

III

Ovo Rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PROGRAM
RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA PLANIRANIH ODLUKOM O PRIVREMENOM FINANSIRANJU AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ZA PERIOD JANUAR-MART 2008. GODINE IZ IZVORA FINANSIRANJA 14 00 - NEUTROŠENA SREDSTVA OD PRIVATIZACIJE IZ PRETHODNIH GODINA

I

Cilj Programa je nabavka materijala - biološkog insekticida, a za realizaciju biološkog suzbijanja larvi komaraca u 2008. godini ekološki prihvatljivim metodama, na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Raspored i korišćenje sredstava planiranih iz izvora finansiranja 14 00 - neutrošena sredstva od privatizacije iz prethodnih godina odnose se na rešavanje problema larvi komaraca biološkim sredstvom na bazi bakterije Bacillus thuringiensis var. isrealensis. U cilju očuvanja prirodnih vrednosti Autonomne Pokrajine Vojvodine, a imajući u vidu da su neki od njih i staništa zaštićenih vrsta biljaka i životinja, opredeljenje je biološko suzbijanje larvi komaraca, kako bi se komarci suzbili metodama koje su ekološki prihvatljive, odnosno kako bi uticaj na životnu sredinu bio minimalan.

II

Sredstva za finansiranje nabavke materijala - biološkog insekticida obezbeđena su Odlukom o privremenom finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine za period januar-mart 2008. godine u okviru razdela 11 - Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, pozicija 222, ekonomska klasifikacija 426 - Materijal, iz izvora finansiranja 14 00 - neutrošena sredstva od privatizacije iz prethodnih godina u iznosu od 320.000.000,00 dinara.

Navedena sredstva koristiće se za nabavku biološkog insekticida za suzbijanje larvi komaraca na bazi bakterije Bacillus thuringiensis var. isrealensis, u količini od 626,87 mld (milijardi) IU izraženo u litrama.

III

Biološki insekticid za suzbijanje larvi komaraca na bazi bakterije Bacillus thuringiensis var. isrealensis, u količini od 626,87 mld (milijardi) IU izraženo u litrama, iskoristiće se za biološko suzbijanje larvi komaraca aviotretmanom na površini od 52500 ha i tretmanom sa zemlje na površini od 22500 ha u prvom kvartalu 2008. godine, a do kraja 2008. godine, za biološko suzbijanje larvi komaraca avio tretmanom na površini od 105000 ha i tretmanom sa zemlje na površini od 45000 ha sa zemlje, u skladu sa usvojenom Informacijom o raspodeli sredstava i planskih površina u cilju realizacije akcije biološkog suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine u 2008. godini.

IV

Isplata sredstava za realizaciju Programa vršiće se preko Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.