REŠENJE

O UTVRĐIVANJU REŽIMA SAOBRAĆAJA ZA TERETNA MOTORNA VOZILA PREKO MOSTA SLOBODE U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 7/2008)

1. Ovim rešenjem utvrđuje se režim saobraćaja za teretna motorna vozila preko Mosta slobode u Novom Sadu.

2. Zabranjuje se saobraćaj za sva teretna motorna vozila preko Mosta slobode u Novom Sadu, u vremenu od 6,00 do 21,00 čas.

3. Zabrana iz tačke 1. ovog rešenja, ne odnosi se na vozila MUP-a, Vojske Srbije i javnih komunalnih i drugih javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad, i javnih preduzeća čiji je osnivač Republika Srbija.

Javna komunalna i druga javna preduzeća koja se izuzimaju od zabrane, moraju biti vidno obeležena zaštitnim grbom preduzeća.

4. Izuzetno, Gradska uprava za saobraćaj i puteve, može da odobri kretanje teretnih motornih vozila bez priključnih vozila preko Mosta slobode u Novom Sadu, u vremenu od 9,00 do 17,00 časova, i to za potrebe rušenja, građenja, izvođenja radova na adaptaciji i održavanju objekata od značaja za Republiku Srbiju, Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu i Grad Novi Sad, i u slučaju kada je tehnologija izgradnje takva da je potrebno obezbediti kontinuiran proces izgradnje.

5. Odobrenje za vozila iz tačke 4. izdaje Gradska uprava za saobraćaj i puteve.

6. Nalaže se Javnom preduzeću "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu, da:

- postavi saobraćajnu signalizaciju u skladu sa tač. 2. i 3. ovog rešenja

- postavljenu saobraćajnu signalizaciju unese u Katastar saobraćajne signalizacije.

7. Rok za izvršenje ovog rešenja je 5. mart 2008. godine.

8. Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o zabrani saobraćaja za teretna motorna vozila preko Mosta slobode u Novom Sadu ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 38/2006).

9. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".