ODLUKA

O PODIZANJU BISTE FEHER FERENCA U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 7/2008)

Član 1

Bista Feher Ferenca, jednog od najistaknutijih pesnika mađarske nacionalnosti, podići će se u Novom Sadu, povodom 80 godina od njegovog rođenja.

Član 2

Bista Feher Ferenca biće u vidu njegovog prepoznatljivog lika, izlivena u bronzi, na postamentu od kamena, na kome će se upisati na mađarskom jeziku i pismu i na srpskom jeziku ćirilicom: "Feher Ferenc", a ispod imena upisaće se: "1928-1989".

Lokaciju za podizanje biste, za koju će se pribaviti urbanistički uslovi, odrediće Odbor za podizanje biste pesniku Feher Ferencu u Novom Sadu Skupštine Grada Novog Sada.

Član 3

Bista Feher Ferenca podići će se prema idejnom rešenju, na osnovu konkursa po pozivu, koji će sprovesti Odbor za podizanje biste pesniku Feher Ferencu u Novom Sadu Skupštine Grada Novog Sada.

Član 4

Sredstva za podizanje biste Feher Ferenca obezbediće se u budžetu Grada Novog Sada.

Član 5

O sprovođenju ove odluke staraće se Odbor za podizanje biste pesniku Feher Ferencu u Novom Sadu Skupštine Grada Novog Sada.

Član 6

Stručne poslove za Odbor za podizanje biste pesniku Feher Ferencu u Novom Sadu Skupštine Grada Novog Sada, obavljaće Gradska uprava za kulturu i Gradska uprava za urbanizam i stambene poslove Grada Novog Sada.

Član 7

O održavanju biste Feher Ferenca staraće se Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".