ODLUKA

O PRUŽANJU POMOĆI JEDNOJ OD OPŠTINA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE KOSOVO I METOHIJA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 3/2008)

Član 1

Polazeći od Ustava Republike Srbije da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, da ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije i da iz takvog položaja Pokrajine Kosovo i Metohija slede ustavne obaveze svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji, grad Kragujevac, ovom Odlukom, se obavezuje da pruža pomoć jednoj od opština na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Član 2

Oblici i načini pružanja pomoći jednoj od opština na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija odvijaće se u zavisnosti od iskazanih potreba opštine kojoj se pomoć pruža, a u saradnji sa Ministarstvom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Član 3

Ovlašćuje se Gradonačelnik grada Kragujevca da, u dogovoru i saradnji sa Vladom Republike Srbije, odnosno nadležnim ministarstvima i drugim državnim organima, utvrdi kojoj će opštini na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija grad Kragujevac pružati pomoć i potpiše Protokol o saradnji sa tom opštinom.

Član 4

Obavezuje se Gradonačelnik grada Kragujevca da o dogovoru, uslovima i načinu realizacije ovlašćenja iz člana 3. ove Odluke izvesti odbornike Skupštine grada Kragujevca.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".