ZAKLJUČAK

broj: 013-29/08-I/02

("Sl. list grada Kragujevca", br. 6/2008)

I Da se grupom građana koja može predložiti izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine grada Kragujevca, ima smatrati ona grupa građana koju je obrazovalo najmanje 100 birača sa teritorije grada Kragujevca, čiji su potpisi overeni u sudu i koja ima tačno definisan naziv.

II Da predlagači izbornih lista prilikom podnošenja dokumentacije za izborne liste kandidata za odbornike Skupštine grada Kragujevca, moraju dostaviti uverenja o državljanstvu ne starija od 6 meseci za svakog kandidata za odbornika na izbornoj listi koju podnose.

III Da obrazac izjave birača koji podržava predlog kandidata za odbornika Skupštine grada Kragujevca, bude pripremljen tako da se na obrascu nalazi izjava samo jednog birača , koji će podržati predlog kandidata na izbornoj listi, kao i da se svakom potencijalnom predlagaču prilikom preuzimanja izbornog materijala dostavi 2610 obrazaca izjave birača koji podržava predlog kandidata za odbornika Skupštine grada Kragujevca.

IV Da se uputi zahtev Gradskoj upravi za mesnu samoupravu i opštu upravu za dostavljanje informacije o pripremljenosti Gradske uprave za overu potpisa birača koji podržava predlog kandidata za odbornika Skupštine grada Kragujevca, sa preporukom da se u periodu od 20. marta 2008. godine do 30. marta 2008. godine utvrdi radno vreme duže od redovnog radnog vremena gradske uprave (uključujući i neradne dane), kako bi se omogućilo potencijalnim predlagačima izbornih lista da potpise birača overe u što kraćem roku pod jednakim i ravnopravnim uslovima. Takođe, prilikom utvrđivanja broja službenika za overu, koji će vršiti overu potpisa u sedištima predlagača (kao i u drugom primerenom prostoru), svakom predlagaču stavi na raspolaganje isti broj lica ovlašćenih za overu.

V Ovaj zaključak objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".