ODLUKA

O PRISTUPANJU OSNIVANJA "BIZNIS INOVACIONOG CENTRA" D.O.O.

("Sl. list grada Kragujevca", br. 5/2008)

Član 1

Grad Kragujevac, u svojstvu suosnivača, pristupa osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću "Biznis inovacioni centar" u Kragujevcu (u daljem tekstu: Društvo).

Sedište društva nalaziće se u zgradi "Stara Zastavina ambulanta", na Trgu topolivaca br. 4, u Kragujevcu.

Član 2

Cilj osnivanja društva iz člana 1. ove Odluke je stvaranje uslova za rad biznis jedinica u okviru Biznis inovacionog centra, koordinacija aktivnosti u cilju pružanja novih usluga, dobijanja novih proizvoda, tehnologija, procesa ili značajne izmene postojećih u skladu sa potrebama tržišta.

Inovacioni centar je inovaciona organizacija, koja se sastoji od više biznis jedinica, u kojoj se na originalni i sistematski način primenjuju sopstveni i tuđi naučni rezultati i savremeni tehnološki procesi radi stvaranja inovacija, razvoja prototipa, novih proizvoda, procesa i usluga ili poboljšanja postojećih u određenoj oblasti i istovremeno vrši transfer znanja i tehnologija u proizvodnju i usluge drugih privrednih subjekata.

Član 3

Osnivački kapital Društva (novčani deo) iznosi 500 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu na dan uplate u ovlašćenoj banci, od čega novčani deo kapitala društva, koji unosi grad Kragujevac, iznosi 300 evra.

Član 4

Grad Kragujevac društvu daje na korišćenje bez naknade, poslovnu zgradu "Stara Zastavina ambulanta", na period od 10 godina, koja se nalazi na Trgu topolivaca br. 4, koju Grad adaptira i revitalizuje sredstvima NIP-a i prilagođava potrebama budućeg privrednog društva.

Član 5

Društvo će obavljati pretežnu delatnost:

74140 - Konsalting i menadžment poslovi

Član 6

Prava i obaveze osnivača regulisaće se ugovorom o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću.

Član 7

Ovlašćuje se Gradonačelnik grada Kragujevca da u ime Grada potpiše Ugovor o osnivanju "Biznis inovacionog centra" D.O.O. u Kragujevcu.

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".