PRAVILO
ZA DOSTAVLJANJE OBAVEŠTENJA O VREMENU I MESTU ODRŽAVANJA IZBORA

("Sl. glasnik RS", br. 35/2008)

Član 1

(1) Organ nadležan za vođenje biračkog spiska dužan je da svakom biraču dostavi jedinstveno obaveštenje o vremenu i mestu održavanja svih izbora raspisanih za 11. maj 2008. godine, na kojima birač ima pravo da učestvuje.

(2) Obaveštenje se dostavlja biračima najkasnije do 5. maja 2008. godine u 24,00 časa.

Član 2

(1) Organ nadležan za vođenje biračkog spiska staraće se o tome da svi birači sa njegovog područja budu blagovremeno obavešteni o vremenu i mestu održavanja izbora.

(2) Organ nadležan za vođenje biračkog spiska ovlašćen je da obaveštenje o vremenu i mestu održavanja izbora uručuje biračima preko sopstvene službe dostave ili preko pošte.

Član 3

(1) Obaveštenje o vremenu i mestu održavanja izbora sadrži sledeće podatke:

- ime i prezime birača;

- da se glasanje održava 11. maja 2008. godine od 7,00 do 20,00 časova;

- broj biračkog mesta na kome birač glasa;

- adresu biračkog mesta na kome birač glasa;

- broj pod kojim je birač upisan u izvod iz biračkog spiska za izbor narodnih poslanika;

- broj pod kojim je birač upisan u izvod iz biračkog spiska za izbor odbornika u skupštini opštine, odnosno skupštini grada.

(2) Za biračka mesta na teritoriji AP Vojvodina, obaveštenje o vremenu i mestu održavanja izbora mora sadržati i broj pod kojim je birač upisan u izvod iz biračkog spiska za izbor poslanika u Skupštini AP Vojvodina.

(3) Za biračka mesta na teritoriji gradova Beograda i Niša, obaveštenje o vremenu i mestu održavanja izbora mora sadržati i broj pod kojim je birač upisan u izvod iz biračkog spiska za izbor odbornika u skupštini grada, kao i broj pod kojim je birač upisan u izvod iz biračkog spiska za izbor odbornika u skupštini gradske opštine.

Član 4

Troškove štampanja i dostavljanja jedinstvenog obaveštenja birača o vremenu i mestu održavanja izbora podmiruje Republička izborna komisija.

Član 5

Ovo pravilo stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".