PRAVILO

ZA IMENOVANJE ČLANOVA RADNIH TELA ZA SPROVOĐENJE LOKALNIH IZBORA RASPISANIH ZA 11. MAJ 2008. GODINE ZA OPŠTINE SA KOSOVA I METOHIJE

("Sl. glasnik RS", br. 38/2008)

1. Radna tela sa sedištem na Kosovu i Metohiji

Član 1

(1) Radna tela sa sedištem na Kosovu i Metohiji obrazuju se za obavljanje poslova primopredaje izbornog materijala između Republičke izborne komisije i biračkih odbora koji sprovode izbore u opštinama: Vitina, Vučitrn, Gnjilane, Gora, Istok, Klina, Kosovo Polje, Kosovska Kamenica, Kosovska Mitrovica, Lipljan, Obilić, Orahovac, Peć, Podujevo, Prizren, Srbica, Uroševac i u gradu Prištini.

(2) Radom radnih tela koordiniraju načelnici upravnih okruga sa Kosova i Metohije.

Član 2

(1) Radna tela imaju pet članova, koje imenuje Republička izborna komisija na predlog poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini.

(2) Broj članova u svim radnim telima sa sedištem na Kosovu i Metohiji mora biti srazmeran zastupljenosti poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini na dan raspisivanja lokalnih izbora.

Član 3

Republička izborna komisija blagovremeno će utvrditi numerički prikaz merila za imenovanje članova radnih tela sa sedištem na Kosovu i Metohiji.

2. Radna tela sa sedištem izvan Kosova i Metohije

Član 4

(1) Radna tela sa sedištem izvan Kosova i Metohije obrazuju se za obavljanje poslova primopredaje izbornog materijala između Republičke izborne komisije i biračkih odbora koji izvan teritorije Kosova i Metohije sprovode lokalne izbore za opštine sa Kosova i Metohije.

(2) Radna tela sa sedištem izvan Kosova i Metohije obrazuju se za svaki upravni okrug i za grad Beograd.

(3) Radom radnih tela sa sedištem izvan Kosova i Metohije koordiniraju načelnici upravnih okruga izvan Kosova i Metohije.

(4) Radom radnog tela izvan Kosova i Metohije koje se obrazuje za grad Beograd, koordiniraju koordinatori Republičke izborne komisije zaduženi za grad Beograd.

Član 5

(1) Radna tela sa sedištem izvan Kosova i Metohije imaju pet članova, koje imenuje Republička izborna komisija na predlog poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini.

(2) Broj članova u svim radnim telima izvan Kosova i Metohije mora biti srazmeran zastupljenosti poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini na dan raspisivanja lokalnih izbora.

Član 6

Republička izborna komisija blagovremeno će utvrditi numerički prikaz merila za imenovanje članova radnih tela sa sedištem izvan Kosova i Metohije.

3. Stupanje ovog pravila na snagu

Član 7

Ovo pravilo stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".