REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA REALIZACIJU PROJEKTA "ZAŠTITA DECE U SAOBRAĆAJU U ZONI ŠKOLA NA MAGISTRALNIM I REGIONALNIM PUTEVIMA KOJI PROLAZE KROZ NASELJENA MESTA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE" U 2008. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 7/2008)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se Program rasporeda i korišćenja sredstava za realizaciju projekta "zaštita dece u saobraćaju u zoni škola na magistralnim i regionalnim putevima koji prolaze kroz naseljena mesta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine" u 2008. godini, kao i obim sredstava za sprovođenje ovog Programa i način njihovog raspoređivanja i korišćenja.

II

Program iz tačke I ovog Rešenja, čini njegov sastavni deo.

III

Ovo Rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PROGRAM
RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA REALIZACIJU PROJEKTA "ZAŠTITA DECE U SAOBRAĆAJU U ZONI ŠKOLA NA MAGISTRALNIM I REGIONALNIM PUTEVIMA KOJI PROLAZE KROZ NASELJENA MESTA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE" U 2008. GODINI

I

Ovim Programom predviđen je raspored korišćenja sredstava Pokrajinskog sekretarijata za privredu iz prihoda od privatizacije u 2008. godini, namenjenih izgradnji saobraćajne signalizacije u zonama škola na magistralnim i regionalnim putevima u naseljenim mestima na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijat za privredu, u cilju podizanja kvaliteta i bezbednosti saobraćaja u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini finansiraće projekat "Zaštita dece u saobraćaju u zoni škola na magistralnim i regionalnim putevima koji prolaze kroz naseljena mesta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Sredstva za ovaj Program planirana su Odlukom o Budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2008. godinu, u razdelu 05 Pokrajinski sekretarijat za privredu, pozicija 77, ekonomska klasifikacija 424 - specijalizovane usluge, 4249 - ostale specijalizovane usluge, izvor finansiranja 1204 - primanja od otplate datih kredita i prodaje finansijske imovine - prihoda od privatizacije, u iznosu od 25.000.000,00 dinara.

Ukupno potrebna sredstva iznose 25.000.000,00 dinara (sa PDV-om).

II

Sredstva iz tačke I ovog programa koristiće se za:

1. FINANSIRANJE PROJEKTA "ZAŠTITA DECE U SAOBRAĆAJU U ZONI ŠKOLA NA MAGISTRALNIM I REGIONALNIM PUTEVIMA KOJI PROLAZE KROZ NASELJENA MESTA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE"

Kroz većinu naseljenih mesta u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini prolaze magistralni i regionalni putevi, jer ne postoje izgrađene obilaznice oko naselja. Veoma često se u blizini tih puteva nalaze školske i predškolske ustanove, pa je zbog velike frekvencije saobraćaja na ovim putevima, ugrožena bezbednost učenika i dece, koji spadaju u najugroženiju kategoriju učesnika u saobraćaju.

Projekat "Zaštita dece u saobraćaju u zoni škola na magistralnim i regionalnim putevima koji prolaze kroz naseljena mesta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine" ima za cilj da odgovarajućom signalizacijom poveća nivo bezbednosti u saobraćaju učenika i dece, kako bi se svi učesnici u saobraćaju upozorili na kritična mesta na putevima koji prolaze u zonama škola.

Očekivani efekti su:

• Smanjenje broja saobraćajnih nezgoda u zoni škola;

• Povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, posebno učenika i dece.

Kriterijumi za finansiranje su:

• Stepen ugroženosti predloženih lokacija,

• Nedostupnost drugih podsticajnih sredstava (NIP i dr.),

• U odnosu na druge, prednost imaju lokacije sa većim intenzitetom pešačkog i drumskog saobraćaja.

Opšti uslovi:

• Pokrajinski sekretarijat za privredu raspisaće javni poziv za javnu nabavku za izbor najpovoljnijeg ponuđača za usluge postavljanja odgovarajuće signalizacije.

• Uslovi korišćenja sredstava definisaće se ugovorom, kojim će se precizirati vrednost usluga, rokovi izvršenja, nadzor i drugo.

Vrednost sredstava sa PDV-om:

25.000.000,00 dinara

Ukupno predviđena sredstva za projekat iz tačke 1 ovog Programa iznose 25.000.000,00 dinara (sa PDV-om).