REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA IZ BUDŽETA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ZA 2008. GODINU ZA REALIZACIJU PROGRAMA PODRŠKE RAZVOJA POLJOPRIVREDE AP VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 8/2008)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se Program rasporeda i korišćenja sredstava iz budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2008. godinu, za realizaciju Programa podrške razvoja poljoprivrede AP Vojvodine, kao i obim sredstava za sprovođenje ovog Programa i način njihovog raspoređivanja i korišćenja.

U okviru obima sredstava utvrđenih za sprovođenje Programa iz stava 1. ovog Rešenja, sadržana su i sredstva koja su raspoređena rešenjem, broj 320-00003/2008 ("Službeni list APV", broj 4/08), na osnovu Odluke o privremenom finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj 22/07).

II

Program iz tačke I ovog Rešenja, čini njegov sastavni deo.

III

Ovo Rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PROGRAM
RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA IZ BUDŽETA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ZA 2008. GODINU ZA REALIZACIJU PROGRAMA PODRŠKE RAZVOJA POLJOPRIVREDE AP VOJVODINE

I

Program se donosi u cilju finansiranja nabavke opreme i obnove zastarele mehanizacije u srednjim poljoprivrednim, hemijsko-prehrambenim i tekstilnim školama u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

Sredstva namenjena za realizaciju navedenih programskih aktivnosti planirana su Odlukom o Budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2008. godinu ("Službeni list APV", broj 3/2008), u ukupnom iznosu od 30.000.000,00 dinara iz sledećih izvora:

- Primanja od otplate datih kredita i prodaje finansijske imovine - prihodi od privatizacije u iznosu od 27.191.532,00 dinara i

- Prihodi iz budžeta u iznosu od 2.808.468,00 dinara.

Ovim Programom utvrđuje se raspored sredstava u iznosu od 20.000.000,00 dinara iz izvora 12 04 Primanja od otplate datih kredita i prodaje finansijske imovine - prihodi od privatizacije.

Raspored sredstava u iznosu od 10.000.000,00 dinara utvrđen je Programom podrške razvoja poljoprivrede Autonomne Pokrajine Vojvodine, za period januar-mart 2008. godine ("Službeni list APV", broj 4/08).

II

U cilju podrške razvoja poljoprivrede u 2008. godini, u prvoj fazi, planirano je sufinansiranje Programa za opremanje centralne laboratorije za analizu mleka u AP Vojvodini u ukupnom iznosu od 10.000.000,00 dinara za kupovinu aparata i prateće opreme za hemijsku i citološku analizu kravljeg, ovčijeg i kozijeg mleka, odnosno po rasporedu predviđenom Rešenjem Izvršnog veća AP Vojvodine broj 320-00003/2008 od 05. marta 2008. godine ("Službeni list APV", broj 4/2008).

U drugoj fazi, po zahtevima srednjih poljoprivrednih, hemijsko-prehrambenih i tekstilnih škola sa teritorije Autonomne Pokrajine, planirano je finansiranje nabavke opreme radi unapređenja i razvoja proizvodnje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u iznosu od 20.000.000,00 dinara i to za:

1. ratarsku proizvodnju (traktori; plugovi; setvospremači; prskalice; tanjirače i dr.)

2. povrtarsku proizvodnju (sistemi za navodnjavanje; prskalice; opreme za pranje, pripremu, kalibriranje i pakovanje povrća)

3. stočarsku proizvodnju (oprema za mašinsku mužu; oprema za izđubravanje; cisterne za osoku; oprema za hranjenje, napajanje, ventilaciju, transport i doziranje hrane, mešaone itd.)

4. voćarsku proizvodnju (prskalice; atomizeri; travokosačice; motokultivatori; tanjirače; pneumatske makaze; oprema za navodnjavanje; oprema kap po kap; oprema za transport voća; oprema za pranje i pakovanje voća; kalibratori; rashladne komore; oprema za preradu i zamrzavanje voća i dr.)

5. vinogradarsku proizvodnju (pneumatske makaze; atomizeri; motokultivatori; travokosačice; muljače za grožđe; prese; vinska burad i cisterne; laboratorijska oprema i dr.)

6. prehrambeni smer u poljoprivrednim školama, hemijsko-prehrambenim i tekstilnim školama (oprema za mini mlekare, proizvodnju sireva, mini klanice, sušare, prerada mesa; oprema za pekarske proizvode; oprema za konditorske proizvode, pakerice i druga mini oprema neophodna poljoprivrednim, hemijsko-prehrambenim i tekstilnim školama specijalizovanim za različite vrste prerade prehrambenih proizvoda; izgradnja i dogradnja objekata u kojima će se vršiti praktična nastava i edukacija učenika.

III

Ispunjenost uslova za dodelu sredstava kao i monitoring korišćenja sredstava vrši komisija koju obrazuje Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i koja će dati predlog za izbor projekata pokrajinskom sekretaru za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji donosi konačnu odluku.

Uslovi i način korišćenja sredstava utvrđuju se Ugovorom koji se zaključuje sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Realizacija ovog Programa vršiće se u zavisnosti od priliva sredstava u budžet Autonomne Pokrajine Vojvodine.