ODLUKA

O NAČINU ODREĐIVANJA STVARNIH TROŠKOVA JVP "VODE VOJVODINE" U POSTUPKU VRŠENJA JAVNIH OVLAŠĆENJA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 8/2008)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se način određivanja stvarnih troškova JVP "Vode Vojvodine" u postupku vršenja javnih ovlašćenja.

Troškovi iz stava 1. ovog člana odnose se na izdatke učinjene u toku ili povodom Zakona o vodama predviđenog postupka izdavanja vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda.

Član 2

Stvarni troškovi JVP "Vode Vojvodine" u postupku izdavanja vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda utvrđuju se u zavisnosti od vrste vodoprivrednih objekata i složenosti radova koje je potrebno izvesti, cene časa rada zaposlenih na obradi zahteva, kao i broja časova neophodnih za postupanje po svakom pojedinačnom zahtevu.

Član 3

Cena časa rada zaposlenih na obradi zahteva za izdavanje vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda utvrđuje se za \/II-1 stepen stručne spreme u iznosu od 1630,00 din/čas, za IV stepen stručne spreme 930,00 din/čas i za I, II ili III stepen stručne spreme 660,00 din/čas.

Broj potrebnih časova rada zaposlenih na obradi zahteva za izdavanje vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda, utvrđen je u tabeli, koja je data u prilogu ove odluke i čini njen sastavni deo.

Član 4

Stvarni troškovi JVP "Vode Vojvodine" u vršenju javnih ovlašćenja obračunavaju se primenom formule:

ST = Č1 x JC1 + Č2 x JC2 + Č3 x JC3 (din.)

gde je: ST - stvarni troškovi;

Č1, Č2, Č3 - broj potrebnih časova rada zaposlenih \/II-1 stepena stručne spreme; IV stepena stručne spreme i I, II ili III stepena stručne spreme, na obradi zahteva za izdavanje vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda iz člana 3. stav 2. ove odluke (tabela);

JC1, JC2, JC3 - jedinične cene časova rada zaposlenih na obradi zahteva za izdavanje vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda iz člana 3. stav 1. ove odluke.

Član 5

Podnosioci zahteva za izdavanje vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda dužni su da unapred uplate JVP "Vode Vojvodine" stvarne troškove postupka određene u skladu sa ovom odlukom.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu nakon dobijanja saglasnosti Izvršnog veća AP Vojvodine, narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu AP Vojvodine".