ODLUKA

O POVERAVANJU POSLOVA BIRAČKIH ODBORA JEDINSTVENIM BIRAČKIM ODBORIMA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 8/2008)

I

1. Poslove biračkih odbora za izbor poslanika u Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine koji će se održati 11. maja 2008. godine, sprovodiće jedinstveni birački odbori, čije članove u stalni sastav imenuje Republička izborna komisija na predlog poslaničkih grupa u Narodnoj Skupštini i na osnovu rešenja opštinske, odnosno gradske izborne komisije.

2. Članove i zamenike članova biračkih odbora u proširenom sastavu imenuje Republička izborna komisija na predlog podnosioca izborne liste za izbor narodnih poslanika i podnosioca izborne liste za izbor odbornika.

Predlagač kandidata ili podnosilac izborne liste za izbor poslanika u Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine može predlagati člana i zamenika člana u prošireni sastav biračkog odbora, samo ako to pravo nije stečeno po osnovu podnete izborne liste za narodne poslanike, odnosno odbornike.

3. Birački odbori u stalnom sastavu, sprovešće i ponovljene izbore za izbor poslanika u Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine po većinskom sistemu, a pravo predlaganja člana i zamenika člana u prošireni sastav biračkog odbora imaće predlagači onih kandidata o kojima će se glasati na ponovljenom glasanju.

II

Ovu odluku objaviti u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".