ODLUKA

O POVERAVANJU OBAVLJANJA KOMUNALNE DELATNOSTI ODRŽAVANJA GRADSKIH PUTEVA, ULICA, NEKATEGORISANIH PUTEVA I DRUGIH JAVNIH POVRŠINA U GRADU

("Sl. list grada Niša", br. 32/2008)

Član 1

POVERAVA SE obavljanje komunalne delatnosti održavanja gradskih puteva, ulica, nekategorisanih puteva i drugih javnih površina u gradu, učesnicima javnog konkursa za prikupljanje ponuda za poveravanje obavljanja ove komunalne delatnosti, broj 06-789/2007-7-02 od 26. decembra 2007. godine, objavljenog dana 21.02.2008. godine, u dnevnom listu "Politika" i "Službenom listu grada Niša", broj 6/2008, i to:

 I

Akcionarskom društvu "NISKOGRADNJA" Niš, na područjima GO Mediana i GO Crveni Krst;

 II

Akcionarskom društvu PREDUZEĆE ZA PUTEVE "NIŠ" Niš, na područjima GO Palilula i GO Niška Banja;

 III

Preduzeću "RATKO MITROVIĆ - NISKOGRADNJA" d.o.o. Novi Beograd, na području GO Pantelej.

Član 2

Zimsko održavanje javnih puteva koji nisu u nadležnosti JP "Putevi Srbije" i nekategorisanih puteva na seoskom području, na teritoriji grada Niša, poverava se učesniku:

- Akcionarskom društvu "NISKOGRADNJA" Niš.

Član 3

Poveravanje komunalne delatnosti redovnog i urgentnog održavanja iz člana 1. i 2.vrši se za period od 3 (tri) godine, a poveravanje komunalne delatnosti periodičnog održavanja za period od 1 (jedne) godine.

Član 4

O poveravanju obavljanja komunalne delatnosti iz člana 1. i 2. ove odluke, zaključiće se ugovori između grada Niša i Akcionarskog društva "Niskogradnja" Niš, Akcionarskog društva Preduzeće za puteve "Niš", Niš i Preduzeća "Ratko Mitrović - Niskogradnja" d.o.o. Novi Beograd, kojima će se regulisati međusobna prava i obaveze i ostala pitanja od značaja za obavljanje komunalne delatnosti koja se poverava.

Član 5

Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Niša".