PRAVILO

O POSTUPANJU REPUBLIČKOG ZAVODA ZA STATISTIKU I RADNOG TELA REPUBLIČKE IZBORNE KOMISIJE SA ZAPISNICIMA O RADU BIRAČKOG ODBORA NA POSEBNIM BIRAČKIM MESTIMA

("Sl. glasnik RS", br. 50/2008)

Član 1

Radno telo Republičke izborne komisije od jedinstvenog biračkog odbora koji sprovodi glasanje na posebnim biračkim mestima za glasanje interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije (u daljem tekstu: birački odbor), odvojeno prima:

1. zapisnik o radu biračkog odbora na sprovođenju glasanja i utvrđivanju rezultata glasanja za izbor narodnih poslanika (obrazac NP-22/2008), i

2. zapisnike o radu jedinstvenog biračkog odbora na sprovođenju glasanja i utvrđivanju rezultata glasanja interno raseljenih lica za izbor odbornika skupština opština sa KiM (KiM-LI/2008-25).

Postupak sa zapisnikom NP-22/2008

Član 2

(1) Radno telo kontroliše formalnu ispravnost zapisnika NP-22/2008 (da li je uredno popunjen, potpisan od strane članova biračkog odbora i slično), a zatim ga predaje predstavniku Republičkog zavoda za statistiku da izvrši logičko-računsku kontrolu numeričkog dela zapisnika.

(2) Ako se nakon izvršene formalne i logičko-računske kontrole utvrdi da postoje otklonjivi nedostaci u zapisniku NP-22/2008, zapisnik se vraća predstavnicima biračkog odbora da izvrše ispravke.

(3) Ispravke u zapisniku NP-22/2008 potpisuju prisutni članovi biračkog odbora, nakon čega se on priključuje ispravnim zapisnicima i preko koordinatora Republičke izborne komisije dostavlja u sedište Republičke izborne komisije.

(4) Sve zapisnike NP-22/2008 predstavnik Republičkog zavoda za statistiku u sedištu okruga prepisuje na obrazac ST-1 (interni obrazac Republičkog zavoda za statistiku), koji se faksom šalje ekipi Republičkog zavoda za statistiku u Narodnoj skupštini, radi uključivanja u objavljivanje privremenih rezultata.

Postupak sa zapisnicima KiM-LI/2008-25

Član 3

(1) Radno telo kontroliše formalnu ispravnost zapisnika KiM-LI/2008-25 (da li su uredno popunjeni, potpisani od strane članova biračkog odbora i slično), a zatim ih predaju predstavniku Republičkog zavoda za statistiku da izvrši logičko-računsku kontrolu numeričkog dela zapisnika.

(2) Ako se nakon izvršene formalne i logičko-računske kontrole utvrdi da postoje otklonjivi nedostaci u zapisniku KiM-LI/2008-25, zapisnik se vraća predstavnicima biračkog odbora da izvrše ispravke.

(3) Ispravke u zapisniku KiM-LI/2008-25 potpisuju prisutni članovi biračkog odbora, nakon čega se on priključuje ispravnim zapisnicima i preko koordinatora Republičke izborne komisije dostavlja u sedište Republičke izborne komisije.

(4) Zapisnici KiM-LI/2008-25 ne prepisuju se na obrazac ST-1.

(5) Ekipa Republičkog zavoda za statistiku u Narodnoj skupštini pristupa obradi podataka iz zapisnika KiM-LI/2008-25, tek pošto okonča rad na statističkoj obradi podataka pri sprovođenju izbora za narodne poslanike.

Završna odredba

Član 4

Ovo pravilo stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".