ODLUKA
O UTVRĐIVANJU VISINE TROŠKOVA ZA ZAKUP PROSTORIJA ODREĐENIH ZA GLASANJE I NAKNADE ZA RAD ZAMENIKA PREDSEDNIKA, ČLANOVA I ZAMENIKA ČLANOVA BIRAČKIH ODBORA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 11/2008)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se visina: troškova za zakup prostorija određenih za glasanje i naknade za rad zamenika predsednika, članova i zamenika članova biračkih odbora.

Član 2

Za zakup prostorija određenih za glasanje utvrđuje se dodatni iznos zakupnine u visini od 2.000,00 dinara što će se regulisati posebnim ugovorom.

Ugovor iz stava 1. ovog člana zaključuje predsednik Gradske izborne komisije i vlasnik prostorije koja je određena za biračko mesto.

Član 3

Zamenicima predsednika, članovima i zamenicima članova biračkih odbora u stalnom sastavu koji su imenovani na predlog odborničkih grupa u Skupštini grada Kragujevca i članovima i zamenicima članova biračkih odbora u proširenom sastavu koji su imenovani na predlog podnosilaca izbornih lista za odbornike Skupštine grada Kragujevca, utvrđuje se naknada za rad u biračkom odboru i to:

- zamenicima predsednika po 2.500,00 dinara,

- članovima i zamenicima članova po 2.000,00 dinara.

Pravo na naknadu utvrđenu stavom 1. ovog člana zamenici predsednika, članovi i zamenici članova biračkih odbora ostvariće na osnovu izveštaja o njihovom prisustvu na biračkom mestu koji se dostavlja Gradskoj izbornoj komisiji sa ostalim izbornim materijalom nakon sprovedenog glasanja.

Isplata ukupnog pripadajućeg iznosa naknade za rad zamenika predsednika, članova i zamenika članova biračkih odbora izvršiće se licu koje ovlasti predlagač izborne liste odnosno predstavniku predlagača koji će u skladu sa dostavljenom evidencijom o prisutnosti na biračkom mestu, izvršiti pojedinačne isplate zamenicima predsednika, članovima, odnosno zamenicima članova biračkih odbora koji su učestvovali u radu biračkog odbora, kao predstavnici odborničkih grupa, odnosno kandidata za odbornike Skupštine grada Kragujevca.

Član 4

Nalogodavci za isplatu sredstava po osnovu ove odluke su predsednik i sekretar Komisije.

Član 5

Isplata utvrđenih troškova i naknada iz člana 2. i 3. ove Odluke izvršiće se na teret budžeta grada Kragujevca.

Isplata novčanih iznosa utvrđenih odredbama ove odluke ne podleže plaćanju poreza i doprinosa.

Član 6

Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".