PRAVILNIK

O POVEĆANJU CENA ZDRAVSTVENIH USLUGA

("Sl. glasnik RS", br. 54/2008)

Član 1

Ovim pravilnikom uređuje se povećanje cena zdravstvenih usluga utvrđenih Cenovnikom zdravstvenih usluga u zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji (u daljem tekstu: Cenovnik) i Pravilnikom o povećanju cena zdravstvenih usluga ("Službeni glasnik RS", br. 2/06, 6/06 - ispravka i 67/06).

Član 2

Cene zdravstvenih usluga iz člana 1. ovog pravilnika povećavaju se za 25%.

Cene b.o. dana, koje obuhvataju smeštaj, ishranu, utrošene energente, usluge zdravstvene nege i sve preglede koji se vrše u toku hospitalizacije bolesnika povećavaju se za 25%.

Član 3

Od povećanja cena iz člana 2. ovog pravilnika izuzimaju se cene b.o. dana u zdravstvenoj ustanovi za specijalizovanu rehabilitaciju (poglavlje VI Cenovnika, grupa V), cene ustanova socijalne zaštite (poglavlje VII Cenovnika), farmaceutska zdravstvena delatnost (poglavlje IX Cenovnika), cene stomatoloških i drugih zdravstvenih usluga, koje se utvrđuju drugim opštim aktom Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Član 4

Cene zdravstvenih usluga utvrđene ovim pravilnikom su obračunske i primenjuju se na usluge pružene od 1. juna 2008. godine.

Član 5

Po dobijanju saglasnosti ministra nadležnog za zdravlje, ovaj pravilnik objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.