REŠENJE
O ODREĐIVANJU POVREMENIH PARKIRALIŠTA U ULICAMA NOVOSADSKOG SAJMA I BRANKA BAJIĆA U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 20/2008)

I. Određuje se povremeno parkiralište za putničke automobile u Ulici Novosadskog sajma, od Ulice Hajduk Veljkove do Drinske ulice u Novom Sadu, na parceli pored poslovne zgrade Medicinskog fakulteta prema Zavodu za transfuziju krvi, kao posebno parkiralište kapaciteta 50 parking-mesta.

II. Određuje se povremeno parkiralište za putničke automobile u Ulici Branka Bajića, od Ulice Svete Kasapinovića do Ulice Veselina Masleše u Novom Sadu, kao posebno parkiralište kapaciteta 46 parking-mesta.

III. Naplata naknade za korišćenje povremenih parkirališta iz tačke I. ovog rešenja, vršiće se u skladu sa Odlukom o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 1/2007), u periodu od 10. maja 2008. do 17. maja 2008. godine, svakodnevno od 8,00 do 20,00 časova. Naplatu naknade iz stava 1. ove tačke, obavlja Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad, putem ovlašćenog lica.

IV. Nalaže se Javnom komunalnom preduzeću "Parking servis" Novi Sad, da:

- parkiralište iz tačke I. uredi, opremi i obeleži u skladu sa Pravilnikom o postavljanju saobraćajne signalizacije,

- parkiralište iz tačke II. uredi, opremi i obeleži u skladu sa Projektom tehničkog regulisanja saobraćaja, broj PS0137, izrađenom od strane Javnog komunalnog preduzeća "Parking servis" Novi Sad,

- nakon isteka roka važnosti ovog rešenja, sa parkirališta ukloni svu vertikalnu signalizaciju koja se odnosi na naplatu,

- putem sredstava javnog informisanja obavesti građane i druge korisnike o načinu korišćenja parkirališta.

V. Nadzor nad izvođenjem radova iz tačke III. ovog rešenja, vrši Javno preduzeće "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu.

VI. Ovo rešenje važi od 10. maja 2008. do 17. maja 2008. godine.

VII. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".