ODLUKA

O BROJU STUDENATA ZA UPIS U PRVU GODINU OSNOVNIH STUDIJA STUDIJSKIH PROGRAMA OSNOVNIH AKADEMSKIH I INTEGRISANIH STUDIJA KOJI SE FINANSIRAJU IZ BUDŽETA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE NA FAKULTETIMA U SASTAVU UNIVERZITETA U NOVOM SADU U ŠKOLSKOJ 2008/2009. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 12/2008)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se broj studenata državljana Republike Srbije koji mogu upisati prvu godinu osnovnih studija studijskih programa osnovnih akademskih i integrisanih studija koji se finansiraju iz budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Pokrajina) na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2008/2009. godini.

Član 2

Prvu godinu osnovnih studija studijskih programa osnovnih akademskih i integrisanih studija koji se finansiraju iz budžeta Pokrajine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, može upisati 4.662 studenta.

Broj studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija studijskih programa osnovnih akademskih i integrisanih studija po fakultetima:

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE
FAKULTETI

Broj studenata koji se
finansiraju iz budžeta

1. Akademija umetnosti u Novom Sadu

   132

2. Ekonomski fakultet u Subotici

   400

3. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu

   120

4. Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu

1.000

5. Filozofski fakultet u Novom Sadu

   508

6. Građevinski fakultet u Subotici

   120

7. Medicinski fakultet u Novom Sadu

   135

8. Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu

   520

9. Pravni fakultet u Novom Sadu

   180

10. Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu

   640

11. Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu

   185

12. Tehnološki fakultet u Novom Sadu

   210

13. Pedagoški fakultet u Somboru

   115

14. Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici

     40

UKUPNO

4.305

 

INTEGRISANE STUDIJE
FAKULTETI

Broj studenata koji se
finansiraju iz budžeta

1. Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu

  45

2. Medicinski fakultet u Novom Sadu

280

3. Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu

  32

UKUPNO

357

Član 3

Ako se na konkurs za upis prve godine osnovnih studija studijskih programa određenog smera, odnosno odseka ne prijavi broj studenata predviđen za upis, fakultet ima pravo da na drugim smerovima, odnosno odsecima upiše veći broj studenata u okviru ukupnog broja studenata predviđenog za upis ovom Odlukom.

Član 4

Državljani Republike Srbije koji su prethodno obrazovanje stekli u inostranstvu, mogu upisati prvu godinu osnovnih studija studijskih programa osnovnih akademskih i integrisanih studija do 2% preko broja utvrđenog u članu 2. ove Odluke.

Član 5

U slučaju da Ministarstvo prosvete ne da saglasnost na broj studenata koji se finansiraju iz budžeta iz člana 2. ove Odluke, broj studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija studijskih programa osnovnih akademskih i integrisanih studija za školsku 2008/2009. godinu, finansiraće se iz budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine do nivoa, odnosno broja studenata na koju saglasnost da Ministarstvo prosvete.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu AP Vojvodine".