REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2008. GODINI ZA REALIZACIJU PROJEKTA "RAZVOJ KLASTERA U AUTONOMNOJ POKRAJINI VOJVODINI"

("Sl. list AP Vojvodine", br. 12/2008)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se Program rasporeda i korišćenja sredstava iz prihoda od privatizacije u 2008. godini za realizaciju projekta "Razvoj klastera u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini", obim sredstava za sprovođenje ovog Programa i način njihovog raspoređivanja i korišćenja.

II

Program iz tačke I ovog Rešenja, čini njegov sastavni deo.

III

Ovo Rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PROGRAM
RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2008. GODINI ZA REALIZACIJU PROJEKTA "RAZVOJ KLASTERA U AUTONOMNOJ POKRAJINI VOJVODINI"

I

Sredstva za finansiranje aktivnosti u okviru projekta "Razvoj klastera u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini" planirana su Odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2008. godinu u okviru razdela 05 Pokrajinski sekretarijat za privredu, funkcionalna klasifikacija 410, Opšti ekonomski i komercijalni poslovi, broj pozicije 77, ekonomska klasifikacija - 424 specijalizovane usluge - 4249 ostale specijalizovane usluge, izvor finansiranja 1204 - primanja od otplate datih kredita i prodaje finansijske imovine - prihodi od privatizacije u iznosu od 1.000.000,00 dinara.

II

Sredstva iz tačke I ovog Programa koristiće za:

1. Podršku aktivnostima "Centra za unapređenje konkurentnosti i uspostavljanje i razvoj klastera", na stručnom usavršavanju menadžera klastera, odnosno članova klastera u oblastima upravljanja projektima, upravljanja kvalitetom, unapređenju procesa, razvoju informacionih tehnologija, kao i

- Organizovanju informativnih i instruktivnih seminara koji podstiču povezivanje i umrežavanje privrednih subjekata sa ostalim javnim institucijama u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, a u cilju jačanja konkurentnosti privrede.

Predviđena sredstva u iznosu od:

800.000,00 din

2. Usluge izrade promotivnog materijala i prezentacija, brošura, flajera i sl. koji će pomoći da se klasteri promovišu kao jedan od modela privrednog razvoja u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, a takođe i promovišu postojeće i novoformirane klastere na međunarodnom tržištu.

Predviđena sredstva u iznosu od:

200.000,00 din

III

Aktivnosti iz tačke II biće obavljene u skladu sa važećim zakonskim propisima i drugim aktima koji regulišu svaku aktivnost posebno.