PROGRAM

DAVANJA U ZAKUP NA ODREĐENO VREME NEIZGRAĐENOG JAVNOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA RADI IZGRADNJE PRIVREMENIH OBJEKATA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 3/2004, 14/2005, 19/2007 i 15/2008)

Član 1

Ovim Programom utvrđuju se sledeće lokacije za izgradnju privremenih sportskih objekata - balon sala na neizgrađenom javnom građevinskom zemljištu

1) Lokacija na hipodromu u okviru parcele fudbalskog stadiona.

2) Lokacija na parceli fudbalskog kluba Arsenal iza benzinske pumpe "OMV".

3) U neposrednoj blizini sušičkog potoka sa pristupom iz ulice Bosanske i Vojvode Petra Bojovića.

4) Na prostoru uz Sušički potok iza Doma za učenike "ARTEM".

5) Na lokaciji uz Ekonomski fakultet sa pristupom iz ulice Đure Pucara Starog.

6) Na prostoru iza stare Elektrošumadije sa prilazom iz ulice Beogradske.

7) Na lokaciji iza Gradskog stadiona prema Šumaricama.

8) Lokacija u okviru stambenog naselja "Centralna radionica" i to uz pešačke tokove između stambenih blokova.

9) Lokacija u okviru stambenog naselja "Aerodrum" na košarkaškom igralištu neposredno uz parking prostor, ulicu Vladimira Rolovića i O.Š. "Mirko Jovanović".

10) Lokacija na prostoru između teniskih terena i boks kluba u "Velikom parku" parku sa orjentacijom ka saobraćajnici.

Utvrđuju se sledeće lokacije za postavljanje privremenih montažnih objekata na neizgrađenom javnom građevinskom zemljištu:

1. Ugao malog parka i ul. Crvenog barjaka

2. Ugao trga Kralja Petra Prvog, ul. Višnjićeve i novo projektovane saobraćajnice

3. Ugao ul. Kneza Miloša i ul. Pozorišne

4. Ugao ul. Zorana Đinđića i Save Kovačevića

5. Ugao ul. Zorana Đinđića i Nikole Pašića

6. Ul. grada Sirena

7. Ugao ul. Radoja Domanovića i ul. Kragujevačkog oktobra

8. Ugao ul. Atinska i ul. grada Karare

9. Ulica sestre Janjić

10. Ulica braće Poljakovića

11. Dvomostovlje u ulici Đure Đakovića.

Član 2

Lokacije za izgradnju privremenih sportskih objekata balon sala utvrđene su na osnovu raspoloživog neizgrađenog javnog građevinskog zemljišta.

Član 3

Dimenzije balon sala su 50,0 x 25,0 m. Ukupan kapacitet predviđen ovim Programom je oko 8.750 m2 korisnog prostora.

Montažni objekti su tipski, formirani kao jedinstvena arhitektonska celina, gabaritno usklađeni, dimenzija 3 x 3 m i 3 x 2 m.

Zone postavljenja balon sala u naselju "Centralna radionica" i "Veliki park" su dimenzija 30 x 60 m, a u naselju "Aerodrom" 25 x 50 m.

Ukupan kapacitet predviđen ovom dopunom je 4.850 m2 korisnog prostora.

Član 4

Osnovni funkcionalni i regulacioni gabarit (zona izgradnje) tipske balon sale je dimenzija 50,0 x 25,0 m i pravougaonog oblika je.

Svi privremeni objekti locirani su van regulacionog profila saobraćajnica. Za definisanje položaja objekata dati su načelno regulacioni elementi za njihovo lociranje.

Građevinska linija do koje je dozvoljeno postavljanje montažnih objekata, prikazana je na grafičkom prilogu. Osnov i pokazatelj građevinske linije je regulacija saobraćajnica, hodne linije trotoara i formiranje trgova.

Odstupanje od građevinske linije je dozvoljeno samo u slučaju kada se rešenjem postiže najmanja moguća seča drveća, kojom se štite kvalitetna stabla i ukoliko je potrebno manje pomeranje zbog postojećih instalacija.

Konstrukcija montažnih objekata je od aluminijumskih profila, u sivoj boji i zaštićenih u skladu sa standardima za ovu vrstu materijala. Strane i vrata privremenih objekata su izrađene u kombinaciji aluminijuma i stakla.

Prilikom utvrđivanja uslova za izdavanje Akta o urbanističkim uslovima za izgradnju moguće su korekcije regulacionih elemenata, u skladu sa definisanim položajem infrastrukture na lokaciji ili nekim drugim repernim objektima na terenu.

Ovim Programom ne predviđa se generalna tipizacija objekata. U zavisnosti od mesnih prilika JP "Preduzeće za izgradnju grada Kragujevca" prilikom objavljivanja oglasa definiše tip privremenih objekata.

Objekti se moraju projektovati kao montažni na armirano betonskim temeljima koji će nositi glavne montažne čelične nosače i pokrivač od nekog nepromočivog platna koje takođe mora biti montažno demontažnog tipa kako bi ovaj prostor mogao da se otvori u letnjem periodu.

U okviru ovih objekata mogu se graditi i manje tribine takođe montažnog karaktera od čeličnih profila. Sastavni deo ovih prostora mogu biti i manji prostori za svlačionice, kao i sanitarni čvor za korisnike objekata.

Pre izdavanja Akta o urbanističkim uslovima za izgradnju potrebno je pribaviti saglasnosti odgovarajućih komunalnih organizacija.

Član 5

Privremeni objekti iz ovog Programa služe pre svega za realizaciju sportskih aktivnosti u zimskom periodu.

Namena privremenih montažnih objekata je poslovanje, trgovina - saglasno Odluci o opštem razmeštaju delatnosti i uslovima za njihovo obavljanje na teritoriji grada Kragujevca ("Sl. list grada Kragujevca", br. 6/99, 6/00, 6/01, 4/03, 12/05).

Realizacija ovih objekata podrazumeva načelno minimalno uređenje partera, odnosno manji pešački pristupni plato ispred objekata kao i površine za parkiranje vozila.

Član 6

Neizgrađeno javno građevinsko zemljište daje se u zakup na određeno vreme pod uslovima, na način i postupku utvrđenim Odlukom o davanju u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta ("Sl. list Grada Kragujevca", br. 3/03, 4/03 i 1/05).

Akt o urbanističkim uslovima za izgradnju privremenog objekta izdaje organ Gradske uprave nadležan za poslove urbanizma.

Rešenje o odobrenju za izgradnju privremenog objekta izdaje organ Gradske uprave nadležan za izdavanje odobrenja za izgradnju.

Član 7

Sastavni deo Programa je grafički prilog odgovarajuće razmere.

Član 8

Program stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".

 

Samostalni članovi Dopune
Programa davanja u zakup na određeno vreme neizgrađenog javnog građevinskog zemljišta radi izgradnje privremenih objekata

("Sl. list grada Kragujevca", br. 19/2007)

Član 5

Sastavni deo Dopune Programa je grafički prilog i uslovi Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kragujevcu.

Član 6

Dopuna Programa stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu grada Kragujevca.

 

Samostalni članovi Dopune
Programa davanja u zakup na određeno vreme neizgrađenog javnog građevinskog zemljišta radi izgradnje privremenih objekata

("Sl. list grada Kragujevca", br. 15/2008)

Član 2

Sastavni deo Dopune Programa je grafički prilog.

Član 3

Dopuna Programa stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu grada Kragujevca.

Napomene

Grafički prilog i uslovi Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kragujevcu koji su sastavni deo ovog programa nisu objavljeni u "Sl. listu grada Kragujevca", br. 3/2004 od 23.7.2004. godine, br. 19/2007 od 26.12.2007. godine i br. 15/2008 od 15.5.2008. godine.