ODLUKA
O NAKNADI MATERIJALNIH TROŠKOVA ČLANOVIMA I ZAPOSLENIMA U LEKARSKOJ KOMORI SRBIJE I REGIONALNIM KOMORAMA ZA 2008. GODINU

("Sl. glasnik RS", br. 61/2008)

Član 1

Lekarska komora Srbije i regionalne lekarske komore vrše naknadu materijalnih troškova svojim članovima i zaposlenima isplatom sledećih troškova:

- dnevnica za službena putovanja u zemlji,

- dnevnica za službena putovanja u inostranstvu,

- naknada za korišćenje sopstvenog vozila na službenom putu,

- naknada autobuske, vozne ili avionske karte za službena putovanja u zemlji ili inostranstvu.

Član 2

Dnevnica za službena putovanja u zemlji iznosi najviše 1.200,00 dinara dnevno, pri čemu se troškovi prevoza i prenoćišta priznaju u celini prema priloženim računima.

Član 3

Dnevnica za službena putovanja u inostranstvo isplaćuje se najviše u visini neoporezovanog iznosa koji je propisan Uredbom o izdacima za službeno putovanje ("Službeni glasnik RS", broj 57/04), pri čemu se troškovi prevoza i prenoćišta priznaju u celini prema priloženim računima.

Član 4

Naknada za korišćenje sopstvenog vozila na službenom putu isplaćuje se u visini od 30% od propisane cene za jedan litar super benzina po pređenom kilometru.

Iznos naknada iz stava 1. do 3.500,00 dinara mesečno je neoporezovan, a preko neoporezivog iznosa plaća se porez na zarade po stopi od 12%.

Član 5

Lekarska komora Srbije vršiće naknadu materijalnih troškova direktora, pomoćnika direktora Komore i svojih zaposlenih, kao i troškova međunarodnih putovanja za obavljanje poslova u ime Lekarske komore Srbije.

Nadoknadu svih ostalih troškova, obuhvatajući i troškove sastanka Skupštine, Upravnog odbora i posebnih odbora Lekarske komore Srbije, vršiće regionalne lekarske komore.

Član 6

Izmene i dopune ove odluke donose se po istom postupku po kojem se donosi Odluka.

Član 7

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Odluka se objavljuje u glasilu Komore, na internet stranici Komore, i u "Službenom glasniku RS".