SPISAK
DOBARA KOJA SE OPOREZUJU POSEBNOM PORESKOM STOPOM OD 8% RAZVRSTANIH PO NOMENKLATURI CARINSKE TARIFE

(Ažurirano od 3.9.2008. do 31.12.2008. godine)

Ažurirano 20.6.2008. godine

Tarifni broj

Tarifna oznaka

Naimenovanje

1

2

3

 

 

ŽIVA STOKA

01.01

 

Konji, živi

 

0101 10

- Čiste rase za priplod:

 

0101 10 10 00

- - konji

 

0101 10 90 00

- - ostalo

 

0101 90

- Ostalo:

 

 

- - konji:

 

0101 90 11 00

- - - za klanje

 

0101 90 19 00

- - - ostalo

01.02

 

Žive životinje, vrste goveda

01.03

 

Svinje, žive

01.04

 

Ovce i koze, žive

01.05

 

Živina domaća, živa (kokoške vrste Gallus domesticus, patke, guske, ćurke i biserke)

01.06

 

Ostale životinje, žive

 

 

- Sisari:

 

0106 19

- - ostalo:

 

0106 19 10 00

- - - domaći zečevi

 

0106 90 00 00

- Ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - pčele

 

 

SVEŽE, RASHLAĐENO I SMRZNUTO MESO UKLJUČUJUĆI I IZNUTRICE I DRUGE KLANIČNE PROIZVODE

02.01

 

Meso goveđe, sveže ili rashlađeno

02.02

 

Meso, goveđe, smrznuto

02.03

 

Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto

02.04

 

Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto

02.05

 

Meso konjsko, magareće ili od mula i mazgi, sveže, rashlađeno ili smrznuto

02.06

 

Drugi klanični proizvodi od goveđeg, svinjskog, ovčjeg, kozjeg, konjskog i magarećeg mesa ili mesa od mula i mazgi, upotrebljivi za jelo, sveži, rashlađeni ili smrznuti

02.07

 

Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br 0105, sveži, rashlađeni ili smrznuti

02.08

 

Ostalo meso i jestivi mesni drugi klanični proizvodi, sveži, rashlađeni ili smrznuti

 

0208 10

- Od domaćih ili divljih zečeva:

 

0208 10 10 00

- - od domaćih zečeva

 

 

JESTIVE MASNOĆE ŽIVOTINJSKOG POREKLA

02.09

Ex.

 

Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti

 

 

- Potkožna svinjska masnoća:

 

0209 00 11 00

- - sveža, rashlađena, smrznuta, soljena ili u salamuri

 

 

Ex.

 

 

01- sveža, rashlađena, smrznuta

 

0209 00 30 00

- Svinjska masnoća, osim one iz tar. podbroja 0209 00 11 00 ili 0209 00 19 00

 

 

Ex.

 

 

01- sveža, rashlađena, smrznuta

 

0209 00 90 00

- Živinsko salo

 

 

SVEŽA, RASHLAĐENA I SMRZNUTA RIBA

03.01

 

Ribe, žive:

 

 

- Ostale ribe, žive:

 

0301 91

- - pastrmke (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster):

 

0301 91 10 00

- - - vrste Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster

 

0301 91 90 00

- - - ostale

 

0301 92 00 00

- - jegulje (Anguilla spp)

 

0301 93 00 00

- - šaran

 

0301 94 00 00

- - tuna plavoperka (tunj) (Thunnus thynnus)

 

0301 95 00 00

- - tuna južnih mora (Thunnus maccoyii)

 

0301 99

- - ostale:

 

 

- - - slatkovodne ribe:

 

0301 99 11 00

- - - - lososi pacifički (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodurus), lososi atlantski (Salmo salar) i lososi dunavski (mladica) (Hucho hucho)

 

0301 99 19 00

- - - - ostale

 

0301 99 80 00

- - - morske ribe

03.02

 

Ribe, sveže ili rashlađene, osim ribljih fileta i ostalog ribljeg mesa iz tar. broja 0304

03.03

 

Riba, smrznuta, osim ribljih fileta i ostalog ribljeg mesa iz tar. broja 0304:

03.04

 

Riblji fileti i ostalo riblje meso (nemleveno ili mleveno), sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

MLEKO/MLEČNI PROIZVODI

04.01

 

Mleko, nekoncentrovano i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

0401 10

- Sa sadržajem masnoće ne preko 1% po masi:

 

0401 10 10 00

- - u neposrednom pakovanju neto-zapremine ne preko 2 l

 

0401 10 90 00

- - ostalo

 

0401 20

- Sa sadržajem masnoće preko 1% ali ne preko 6% po masi:

 

 

- - ne preko 3%:

 

0401 20 11 00

- - - u neposrednom pakovanju neto-zapremine ne preko 2 l

 

0401 20 19 00

- - - ostalo

 

 

- - preko 3%:

 

0401 20 91 00

- - - u neposrednom pakovanju neto-zapremine ne preko 2 l

 

0401 20 99 00

- - - ostalo

 

0401 30

- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi:

 

 

- - ne preko 21%:

 

0401 30 11 00

- - - u ambalaži neto-zapremine ne preko 2 l

 

0401 30 19 00

- - - ostalo

04.02

Ex

 

Mleko, koncentrovano ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

0402 10

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće ne preko 1,5% po masi:

 

 

- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

0402 10 11 00

- - - u neposrednom pakovanju neto-mase ne preko 2,5 kg

 

0402 10 19 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

- - ostalo:

 

0402 10 91 00

- - - u neposrednom pakovanju neto-mase ne preko 2,5 kg

 

0402 10 99 00

- - - ostalo

 

 

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1,5% po masi:

 

0402 21

- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje

 

 

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 27% po masi:

 

0402 21 11 00

- - - - u neposrednom pakovanju neto-mase ne preko 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo, osim EU

 

 

- - - - ostalo:

 

0402 21 17 00

- - - - - sa sadržajem masnoće do 11% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

02 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo, osim EU

 

 

80 - ostalo

 

0402 21 19 00

- - - - - sa sadržajem masnoće preko 11% ali ne preko 27% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

02 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo, osim EU

 

 

80 - ostalo

 

0402 21 91 00

- - - - u neposrednom pakovanju neto - mase do 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo, osim EU

 

0402 21 99 00

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo, osim EU

 

0402 29

- - ostalo:

 

 

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 27% po masi:

 

0402 29 11 00

- - - - specijalno mleko za odojčad, hermetički zatvoreno čija težina ne prelazi 500 g, sa sadržajem masnoće preko 10% po masi

 

 

- - - - ostalo:

 

0402 29 15 00    

- - - - - u neposrednom pakovanju neto-mase ne preko 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

0402 29 19 00

- - - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi:

 

0402 29 91 00

- - - - u neposrednom pakovanju neto-mase ne preko 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

0402 29 99 00

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

 

- Ostalo:

 

0402 91

- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

0402 91 10 00

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 8% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo osim EU

 

0402 91 30 00

- - - sa sadržajem masnoće preko 8% ali ne preko 10% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo osim EU

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 10% ali ne preko 45% po masi:

 

0402 91 51 00

- - - - u neposrednom pakovanju neto-mase do 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

0402 91 59 00

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo, osim EU

 

0402 99

- - ostalo:

 

0402 99 10 00

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 9,5% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5% do 45% po masi:

 

0402 99 31 00

- - - - u neposrednom pakovanju neto-mase ne preko 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

0402 99 39 00

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo, osim EU

04.03

Ex

 

Kiselo mleko, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje ili aromatizovani ili sa sadržajem dodatog voća ili kakaa:

 

0403.10

- Jogurt:

 

 

- - nearomatizovan, bez sadržaja dodatog voća, jezgrastog voća, ili kakaa:

 

 

- - - bez sadržaja dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 10 11 00

- - - - ne preko 3%

 

0403 10 13 00

- - - - preko 3% ali ne preko 6%

 

0403 10 19 00

- - - - preko 6%

 

 

- - - ostali, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 10 31 00

- - - - ne preko 3%

 

0403 10 33 00

- - - - preko 3% ali ne preko 6%

 

0403 10 39 00

- - - - preko 6%

 

 

- - aromatizovan ili sa sadržajem dodatog voća, jezgrastog voća, ili kakaa:

 

 

- - - u prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem mlečne masnoće po masi:

 

0403 10 51 00

- - - - ne preko 1,5%

 

0403 10 53 00

- - - - preko 1,5% ali ne preko 27%

 

0403 10 59 00

- - - - preko 27%

 

 

- - - ostali, sa sadržajem mlečne masnoće po masi:

 

0403 10 91 00

- - - - ne preko 3%

 

0403 10 93 00

- - - - preko 3% ali ne preko 6%

 

0403 10 99 00

- - - - preko 6%

 

0403 90

- Ostalo:

 

 

- - nearomatizovano i bez sadržaja dodatog voća, jezgrastog voća, ili kakaa:

 

 

- - - u prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima:

 

 

- - - - bez sadržaja dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 90 11 00

- - - - - ne preko 1,5%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

0403 90 13 00

- - - - - preko 1,5% ali ne preko 27%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

0403 90 19 00

- - - - - preko 27%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

 

- - - - ostalo, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 90 31 00

- - - - - ali ne preko 1,5%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

0403 90 33 00

- - - - - preko 1,5% ali ne preko 27%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

0403 90 39 00

- - - - - preko 27%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

 

- - - ostalo:

 

 

- - - - bez sadržaja dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 90 51 00

- - - - - ne preko 3%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

0403 90 53 00

- - - - - preko 3% ali ne preko 6%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

0403 90 59 00

- - - - - preko 6%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

 

- - - - ostalo, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 90 61 00

- - - - - ne preko 3%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

0403 90 63 00

- - - - - preko 3% ali ne preko 6%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

0403 90 69 00

- - - - - preko 6%

 

 

Ex.

 

 

01 - kiselo mleko

 

 

02 - kefir

 

 

SVEŽA JAJA

04.07

Ex

 

Živinska i ptičja jaja, u ljusci, sveža

 

 

- Od živine:

 

 

- - za priplod:

 

0407 00 11 00

- - - od ćuraka ili gusaka

 

0407 00 19 00

- - - ostala

 

0407 00 30 00

- - ostala

 

 

Ex.

 

 

01 - konzumna, uvoz i poreklo iz EU

 

 

02 - konzumna, uvoz i poreklo osim EU

 

0407 00 90 00

- Ostala

 

 

Ex.

 

 

01 - za priplod, konzumna

 

 

PRIRODNI MED

04.09

0409 00 00 00

Med prirodni

 

 

SVEŽE, RASHLAĐENO I SMRZNUTO MESO UKLJUČUJUĆI I IZNUTRICE I DRUGE KLANIČNE PROIZVODE / SEME ZA REPRODUKCIJU ŽIVOTINJA

05.04

 

Creva, bešike i želuci od životinja (osim od riba), celi ili u komadima, sveži, rashlađeni, smrznuti, usoljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivi: sveži, rashlađeni, smrznuti

05.11

 

Proizvodi životinjskog porekla nepomenuti niti obuhvaćeni na drugom mestu; mrtve životinje iz Glava 1 i 3, neupotrebljive za ljudsku ishranu:

 

0511 10 00 00

- Sperma bikova

 

 

- Ostalo:

 

0511 99

- - ostalo:

 

0511 99 85 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - seme za reprodukciju životinja

 

 

SADNI MATERIJAL

06.01

 

Lukovice, gomolji, gomoljasto korenje, koreni, izdanci reznice i rizomi za sadnju:

 

0601 10

- Lukovice, gomolji, gomoljasto korenje, izdanci korena i rizomi, za sadnju:

 

0601 10 10 00

- - zumbuli

 

0601 10 20 00

- - narcisi

 

0601 10 30 00

- - lale

 

0601 10 40 00

- - gladiole

 

0601 10 90 00

- - ostalo

06.02

Ex

 

Ostale žive biljke (uključujući njihovo korenje), reznice, kalem-grančice i kalemi;

 

0602 10

- Neužiljene reznice i kalem-grančice, kalemi:

 

0602 10 10 00

- - lozne

 

0602 10 90 00

- - ostale

 

0602 20

- Sadnice jestivog voća, uključujući jezgrasto voće i one u obliku šiblja ili žbunja, kalemljene ili nekalemljene:

 

0602 20 10 00

- - lozne, kalemljene ili užiljene

 

0602 20 90 00

- - ostale

 

0602 30 00 00

- Rododendroni i azaleje (gorske ruže), kalemljeni ili nekalemljeni

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

0602 40 00 00

- Ruže, kalemljene ili nekalemljene

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

0602.90

- Ostalo:

 

0602 90 10 00

- - micelijum za pečurke

 

0602 90 20 00

- - ananas biljka

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

0602 90 30 00

- - povrće i jagode, za sadnju

 

 

- - ostalo:

 

 

- - - biljke otvorenog prostora:

 

 

- - - - drveće, šiblje i žbunje:

 

0602 90 41 00

- - - - - šumsko drveće

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

 

- - - - - ostalo:

 

0602 90 45 00

- - - - - - ožiljene reznice i mlade biljke

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

0602 90 49 00

- - - - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

 

- - - - ostale biljke otvorenog prostora:

 

 

- - - - - višegodišnje biljke:

 

0602 90 50 11

- - - - - - sadnice hmelja

 

0602 90 50 19

- - - - - - ostale

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

0602 90 50 90

- - - - - ostale

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

 

- - - biljke zatvorenog prostora:

 

0602 90 70 00

- - - - ožiljene reznice i mlade biljke, osim kaktusa

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

 

- - - - ostalo:

 

0602 90 91 00

- - - - - cvetne biljke, sa pupoljcima ili cvetovima, osim kaktusa

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

0602 90 99 00

- - - - - ostale

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

 

SVEŽE, RASHLAĐENO I SMRZNUTO POVRĆE / SEME ZA REPRODUKCIJU /ŽITARICE/SADNI MATERIJAL

07.01

 

Krompir, svež ili rashlađen:

07.02

 

Paradajz, sveži ili rashlađeni

07.03

 

Crni luk, vlašac, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni:

07.04

 

Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni:

 

 

- Karfiol i brokola:

07.05

 

Salata (Lactuca sativa) i cikorija (Cichorium spp), sveži ili rashlađeni:

 

 

- Salata:

07.06

 

Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno:

07.07

 

Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni:

07.08

 

Mahunasto povrće, u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno:

07.09

 

Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno:

07.10

 

Povrće (uključujući i blanširano) smrznuto:

07.12

 

Sušeno povrće, celo, sečeno u komade ili mleveno, ali dalje nepripremljeno:

 

0712 90

- Ostalo povrće; mešavine povrća:

 

0712 90 11 00

- - - hibridi za setvu

07.13

 

Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno:

07.14

Ex

 

Manioka, arorut, salep, topinambur, slatki krompir i slično korenje i krtole s visokim sadržajem skroba ili inulina, sveži, rashlađeni, smrznuti, celi, sečeni ili u obliku peleta; srž od sago drveta:

 

0714 10

- Manioka (Cassava):

 

 

- - ostala:

 

0714 10 91 00

- - - vrste koje se korise za ljudsku ishranu, u ambalaži neto mase ne preko 28 kg, sveža i sečena u komade

 

0714 10 98 00

Ex.

 

 

01 - sveža, rashlađena ili smrznuta

 

0714 20

- Slatki krompir

 

0714 20 10 00

- - svež, ceo, namenjen za ljudsku ishranu

 

0714 20 90 00

- - ostali

 

 

Ex.

 

 

01 - svež, rashlađen ili smrznut

 

0714 90

- Ostalo:

 

 

- - arorut, salep i slično korenje i krtole sa visokim sadržajem skroba:

 

0714 90 11 00

- - - vrste koje se korise za ljudsku ishranu, u ambalaži neto mase ne preko 28 kg, sveži i sečeni u komade

 

0714 90 19 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađeno ili smrznuto

 

0714 90 90 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađeno ili smrznuto

 

 

SVEŽE VOĆE

08.01

 

Kokosov orah, brazilski orah i akažu orah, sveži, oljušteni ili neoljušteni:

08.02

 

Ostalo jezgrasto voće u ljusci, sveže ili suvo, oljušteno ili neoljušteno:

08.03

Ex

0803.00

Banane, uključujući brašnaste banane ("plantains"), sveže

 

 

- Sveže:

 

0803 00 11 00

- - brašnaste banane ("plantains")

 

0803 00 19 00

- - ostale

08.04

Ex

 

Urme, smokve, ananas, avokado, guava, mango i mangusta, sveži

 

0804 10 00 00

- Urme

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0804 20

- Smokve:

 

0804 20 10 00

- - sveže

 

0804 30 00 00

- Ananas

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0804 40 00 00

- Avokado

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0804.50 00 00

- Guava, mango i mangusta

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

08.05

Ex

 

Agrumi, sveži:

 

0805.10

- Pomorandže:

 

0805 10 20 00

- - slatke pomorandže, sveže

 

0805 20

- Mandarine (uključujući tangerske i satsumas), klementine, vilking i slični hibridi agruma:

 

0805 20 10 00

- - klementine

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0805 20 30 00

- - monrealke i satsumas

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0805 20 50 00

- - mandarine i vilking

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0805 20 70 00

- - tangerske mandarine (tangerinke)

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0805 20 90 00

- - ostale

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0805 40 00 00

- Grejpfrut, uključujući pomelo (pomelos)

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0805 50

- Limun (Citrus limon, Citrus limonum) i limeta (Citrus aurantifolia, Citrus Latifolia):

 

0805 50 10 00

- - limun (Citrus limon, Citrus limonum)

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0805 50 90 00

- - limeta (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia)

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0805 90 00 00

- Ostali

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

08.06

Ex.

 

Grožđe, sveže

 

0806 10

- Sveže:

 

0806 10 10 00

- - stono grožđe

 

0806 10 90 00

- - ostalo grožđe, sveže ili suvo:

08.07

 

Dinje, lubenice i papaje, sveže

08.08

 

Jabuke, kruške i dunje, sveže

08.09

 

Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive i divlje šljive, sveže

08.10

 

Ostalo voće, sveže

08.11

Ex

 

Voće, smrznuto, bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

0811 10

Jagode:

 

0811 10 90 00

- - ostalo

 

0811 20

- Maline, kupine, dudinje, loganjske bobice, crne, bele ili crvene ribizle i ogrozdi

 

 

- - ostalo:

 

0811 20 31

- - - maline:

 

0811 20 31 10

- - - - malina Rolend

 

0811 20 31 20

- - - - malina Griz

 

0811 20 31 30

- - - - malina Bruh

 

0811 20 31 40

- - - - malina Blok

 

0811 20 31 50

- - - - malina Orginal

 

0811 20 31 90

- - - - ostalo

 

0811 20 39 00

- - - crne ribizle

 

0811 20 51 00

- - - crvene ribizle

 

 

- - - kupine i dudinje:

 

 

- - - - kupine:

 

0811 20 59 11

- - - - - kupina Rolend

 

0811 20 59 12

- - - - - kupina Konfitura

 

0811 20 59 13

- - - - - kupina Blok

 

0811 20 59 19

- - - - - ostalo

 

0811 20 59 90

- - - - dudinje

 

0811 20 90 00

- - - ostalo

 

0811 90

- Ostalo:

 

 

- - ostalo:

 

0811 90 50 00

- - - voće vrste Vaccinium myrtillus

 

0811 90 70 00

- - - voće vrste Vaccinium myrtilloides i Vaccinium angustifolium

 

 

- - - trešnje i višnje:

 

 

- - - - višnje (Prunus cerasus):

 

0811 90 75 10

- - - - - višnje bez koštice, Rolend

 

0811 90 75 20

- - - - - višnje bez koštice, Blok

 

0811 90 75 90

- - - - - višnje sa košticom

 

0811 90 80 00

- - - - ostalo

 

0811 90 85 00

- - - tropsko voće, uključujući tropsko jezgrasto voće

 

 

- - - ostalo:

 

0811 90 95 10

- - - - kajsije

 

0811 90 95 20

- - - - breskve

 

0811 90 95 90

- - - - ostalo

 

 

SEME ZA REPRODUKCIJU

09.09

Ex

 

Seme anisa, badijana, komorača, korijandera, kumina ili kima; bobice kleke:

 

0909 10 00 00

- Seme anisa i badijana

 

 

Ex.

 

 

01 - za setvu

 

0909 20 00 00

- Seme korijandera

 

 

Ex.

 

 

01 - za setvu

 

0909 30 00 00

- Seme kumina

 

 

Ex.

 

 

01 - za setvu

 

0909 40 00 00

- Seme kima

 

 

Ex.

 

 

01 - za setvu

 

0909 50 00 00

- Seme komorača; bobice kleke

 

 

Ex.

 

 

01 - za setvu

 

 

SEME ZA REPRODUKCIJU/ŽITARICE

10.01

 

Pšenica i napolica:

 

1001 10

- Tvrda pšenica:

 

1001 10 00 10

- - semenska

 

1001 10 00 90

- - ostala

 

1001 90

- Ostala:

 

1001 90 10 00

- - pir za setvu

 

 

- - ostali pir, obična pšenica i napolica:

 

 

- - - obična pšenica i napolica, za setvu:

 

1001 90 91 10

- - - - pšenica

 

1001 90 91 90

- - - - napolica

 

 

- - - ostalo:

 

1001 90 99 10

- - - - obična pšenica

 

1001 90 99 20

- - - - pir

 

1001 90 99 90

- - - - napolica

10.02

1002 00 00

Raž:

 

1002 00 00 10

- semenska

 

1002 00 00 90

- ostala

10.03

1003 00

Ječam

 

1003 00 10 00

- Semenski

 

 

- Ostali:

 

1003 00 90 10

- - pivarski

 

1003 00 90 90

- - ostali

10.04

1004 00 00

Ovas:

 

1004 00 00 10

- za setvu

 

1004 00 00 90

- ostali

10.05

 

Kukuruz:

 

1005 10

Semenski:

 

 

- - hibridni:

 

1005 10 11 00

- - - dvostruki hibridi i "top cross" hibridi

 

1005 10 13 00

- - - trolinijski hibridi

 

1005 10 15 00

- - - obični hibridi

 

1005 10 19 00

- - - ostali

 

1005 10 90 00

- - ostali

 

1005 90

- Ostalo:

 

1005 90 00 10

- - beli

 

1005 90 00 20

- - žuti

 

1005 90 00 90

- - ostali

10.06

 

Pirinač

10.08

 

Heljda, proso, seme za ptice; ostale žitarice:

 

1008 10 00 00

- Heljda

 

1008 20 00 00

- Proso

 

 

BRAŠNO

11.01

1101 00

Brašno od pšenice ili napolice:

11.02

 

Brašno od žitarica osim pšenice ili napolice

 

1102 10 00 00

Brašno ražano

 

1102 20  

Brašno kukuruzno:

 

1102 20 10 00

- - sa sadržajem masnoće do 1,5% po masi

 

1102 20 90 00

- - ostalo

 

1102 90 50 00

- Brašno pirinčano

 

 

ŽITARICE

11.04

 

Žitarice u zrnu drukčije obrađene (npr. oljuštene, valjane u ljuspicama, perlirane, obrezane ili gnječene), osim pirinča iz tar. broja 1006;

 

 

- Zrna valjana ili u obliku ljuspica;

 

1104 12

- - od ovsa;

 

1104 12 10 00

- - - valjana

 

1104 12 90 00

- - - u obliku ljuspica

 

1104 19

- - od ostalih žitarica:

 

1104 19 10 00

- - - od pšenice

 

1104 19 30 00

- - - od raži

 

1104 19 50 00

- - - od kukuruza

 

 

- - - od ječma:

 

1104 19 61 00

- - - - valjana

 

1104 19 69 00

- - - - u obliku ljuspica

 

 

- - - ostala:

 

1104 19 91 00

- - - - pirinač u obliku ljuspica

 

1104 19 99 00

- - - - ostala

 

 

Ex.

 

 

01 - napolica, heljda, proso

 

 

- Drukčije obrađena zrna (npr. oljuštena, perlirana, obrezana ili drobljena):

 

1104 22

- - od ovsa:

 

1104 22 20 00

- - - oljuštena

 

1104 22 30 00

- - - oljuštena i obrezana ili drobljena ("Grutze" ili grutten")

 

1104 22 50 00

- - - perlirana

 

1104 22 90 00

- - - samo drobljena, drukčije neobrađena

 

1104 22 98 00

- - - ostala

 

1104 23

- - od kukuruza:

 

1104 23 10 00

- - - oljuštena, obrezana ili drobljena, neobrezana ili nedrobljena

 

1104 23 30 00

- - - perlirana

 

1104 23 90 00

- - - samo drobljena, drukčije neobrađena

 

1104 23 99 00

- - - ostala

 

1104 29

- - od ostalih žitarica:

 

 

- - - od ječma:

 

1104 29 01 00

- - - - oljuštena

 

1104 29 03 00

- - - - oljuštena i obrezana ili drobljena ("Grutze" ili grutten")

 

1104 29 05 00

- - - - perlirana

 

1104 29 07 00

- - - - samo drobljena, drukčije neobrađena

 

1104 29 09 00

- - - - ostala

 

 

- - - ostala:

 

 

- - - - oljuštena, obrezana i drobljena, neobrezana ili nedrobljena:

 

1104 29 11 00

- - - - - od pšenice

 

1104 29 18 00

- - - - - ostala

 

 

Ex.

 

 

01 - napolica, raž, pirinač, heljda, proso

 

1104 29 30 00

- - - - perlirana

 

 

Ex.

 

 

01 - pšenica, napolica, raž, pirinač, heljda, proso

 

 

- - - - samo drobljena, drukčije neobrađena:

 

1104 29 51 00

- - - - - od pšenice

 

1104 29 55 00

- - - - - od raži

 

1104 29 59 00

- - - - - ostala

 

 

Ex.

 

 

01 - napolica, pirinač, heljda, proso

 

 

- - - - ostala:

 

1104 29 81 00

- - - - - od pšenice

 

1104 29 85 00

- - - - - od raži

 

1104 29 89 00

- - - - - ostala

 

 

Ex.

 

 

01 - napolica, pirinač, heljda, proso

 

 

SEME ZA REPRODUKCIJU

12.01

Ex

1201 00

Soja u zrnu, uključujući lomljenu ili drobljenu:

 

1201 00 10 00

- Za setvu

 

1201 00 90 00

- Ostala

12.02

Ex

 

Kikiriki, nepržen, nepečen, u ljusci

 

1202 10

- U ljusci:

 

1202 10 10 00

- - za setvu

12.04

Ex

1204 00

Seme lana

 

1204 00 10 00

- Za setvu

12.05

Ex

1205

Seme uljane repice

 

1205 10  

Seme uljane repice sa malom količinom eruka kiseline

 

1205 10 10 00

- - za setvu

12.06

1206 00

Seme suncokreta, uključujući lomljeno ili drobljeno:

 

1206 00 10 00

Za setvu

 

 

- Ostalo:

 

1206 00 91 00

- - oljušteno; u sivo-beloj prugastoj ljusci

 

1206 00 99 00

- - ostalo

12.07

Ex

 

Ostalo uljano seme i plodovi, uključujući lomljeno ili drobljeno:

 

1207 20  

Seme pamuka:

 

1207 20 10 00

- - za setvu

 

1207 40  

Seme susama:

 

1207 40 10 00

- - za setvu

 

1207 50  

Seme slačice:

 

1207 50 10 00

- - za setvu

 

 

- Ostalo:

 

1207 91

- - seme maka:

 

1207 91 10 00

- - - za setvu

 

1207 99

- - ostalo:

 

 

- - - za setvu

 

1207 99 15 10

- - - - palmini orasi i jezgra

 

1207 99 15 20

- - - - semer ricinusa i šafranike

 

1207 99 15 90

- - - - ostalo

12.09

 

Seme, plodovi i spore za setvu

12.12

Ex.

 

Šećerna repa, sveža, sušena, mlevena ili nemlevena; ostali biljni proizvodi (uključujući nepržen koren cikorije, vrste Cichorium intybus sativum) vrsta

 

 

- Ostalo:

 

1212 91

- - šećerna repa

 

1212 91 20 00

- - - osušena, mlevena ili nemlevena

 

1212 91 80 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - sveža

 

1212 99

- - Ostalo:

 

 

- - - ostalo

 

1212 99 70 90

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - uljana repica

 

 

JESTIVE MASNOĆE ŽIVOTINJSKOG I BILJNOG POREKLA

15.01

1501 00

 

 

 

Svinjska masnoća (uključujući jestivu mast) i živinska masnoća, osim onih iz tar. brojeva 0209 ili 1503:

 

 

- - Svinjska masnoća (uključujući jestivu mast):

 

1501 00 19 00

- - ostalo

 

1501 00 90 00

- Živinska masnoća

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva živinska mast

15.02

1502 00

Masnoće od životinja vrsta goveda, ovaca ili koza, osim onih iz tar. broja 1503:

 

1502 00 90 00

- Ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva masnoća

15.04

 

Masti i ulja kao i njihove frakcije, od riba ili morskih sisara, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani:

 

1504 10

- Ulja i njihove frakcije od riblje džigerice:

 

1504 10 10 00

- - sa sadržajem vitamina A do 2500 IU/g

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva ulja

 

 

- - ostalo:

 

1504 10 91 00

- - - od lista

 

 

Ex.

 

 

01 - jestive masti i ulja

 

1504 10 99 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestive masti i ulja

 

1504 20

- Masti i ulja od ribe, kao i njihove frakcije, osim od riblje džigerice:

 

1504 20 90 00

- - ostale

 

 

Ex.

 

 

01 - jestive masti i ulja

 

1504 30

- Masti i ulja i njihove frakcije od morskih sisara:

 

1504 30 90 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestive masti i ulja

15.07

Ex

 

Sojino ulje, prečišćeno, ali hemijski nemodifikovano:

 

1507 90

Ostalo:

 

1507 90 90 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo sojino ulje

15.09

Ex.

 

Maslinovo ulje, prečišćeno ili neprečišćeno, ali hemijski nemodifikovano:

 

1509 10 0

- Iz prvog presovanja:

 

1509 10 10 00

- - lampant maslinovo ulje iz prvog presovanja

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo maslinovo ulje

 

1509 10 90 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo maslinovo ulje

 

1509 90 00 00

- Ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo maslinovo ulje

15.10

1510.00

Ostala ulja, dobijena isključivo od maslina, prečišćena ili neprečišćena, ali hemijski nemodifikovana, uključujući mešavine tih ulja ili frakcija sa uljima ili frakcijama iz tar. broja 1509:

 

1510 00 10 00

- Sirova ulja

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo maslinovo ulje

 

1510 00 90 00

- Ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo maslinovo ulje

15.12

Ex

 

Ulje od semena suncokreta, prečišćeno ali hemijski nemodifikovano:

 

 

- Ulje od suncokreta

 

1512 19

- - ostalo:

 

1512 19 90 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo ulje od semena suncokreta

15.14

Ex

 

Ulje od repice, rafinisano ali hemijski nemodifikovano:

 

 

- Ulje od uljane repice sa malim sadržajem eruka kiseline:

 

1514 19

- - ostalo:

 

1514 19 90 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo ulje od uljane repice

15.15

 

Ostale biljne masti i ulja, neisparljivi (uključujući ulje jojobe) i njihove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani:

 

 

- Kukuruzno ulje i njegove frakcije:

 

1515.29

- - ostalo:

 

1515 29 90 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo kukuruzno ulje

15.16

 

Masti i ulja životinjskog ili biljnog porekla i njihove frakcije, delimično ili potpuno hidrogenizovani, interestorifikovni, reestrifikovani ili eleidinizovani, rafinisani ili nerafinisani, ali dalje nepripremljeni:

 

1516 10

- Životinjske masti i ulja i njihove frakcije:

 

1516 10 10 00

- - u neposrednom pakovanju sa neto - sadržajem do 1 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - jestive masti i ulja

 

1516 10 90 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestive masti i ulja

 

1516 20

- Biljne masti i ulja i njihove frakcije:

 

1516 20 91 00

- - - u neposrednom pakovanju sa neto - sadržajem do 1 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva ulja od suncokreta, kukuruza, soje i masline

 

 

02 - jestiva mast

 

1516 20 96 00

- - - - ulje od kikirikija, semena pamuka, soje ili suncokreta; ostala ulja koja sadrže manje od 50% slobodnih masnih kiselina po masi, osim ulja od palminog jezgra (koštice), ilipe, kokosovih oraha, uljane repice i kopaiba

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva ulja od soje i suncokreta

 

1516 20 98 00

- - - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva ulja od uljane repice, kukuruza i masline

 

 

02 - jestiva mast

 

 

ŠEĆER

17.01

Ex

 

Šećer od šećerne trske ili šećerne repe, u čvrstom stanju:

 

 

- Ostalo:

 

1701 99

- - ostalo:

 

1701 99 10 00

- - - beli šećer

 

 

MLEKO/HLEB/PEKARSKI PROIZVODI

19.01

Ex

 

Prehrambeni proizvodi roba iz tar. brojeva 0401 do 0404 bez dodatka kakaoa ili sa sadržajem kakaoa manjim od 5% po masi, računato na potpuno odmašćenu osnovu, na drugom mestu nepomenuti niti obuhvaćeni:

 

1901.10 00 00

- Proizvodi za ishranu dece, u pakovanjima za prodaju na malo

 

 

Ex.

 

 

01 - specijalno mleko u prahu za ishranu odojčadi

 

1901.20 00 00

- Mešavine i testa za proizvodnju pekarskih proizvoda iz tar. broja 19.05

 

 

Ex.

 

 

01- smrznuti, ali termički netretirani: punjeno i nepunjeno pecivo, simit, pogačice, krofne i slični proizvodi, mekike i slični proizvodi, pereci, đevreci, pinjerlije, grisini i burek - pite.

 

1901 90

- Ostalo:

 

 

- - ostalo:

 

1901 90 99 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - specijalno mleko u prahu za ishranu odojčadi

 

 

HLEB/PEKARSKI PROIZVODI

19.05

Ex.

 

Hleb, peciva, kolači, biskviti i ostali pekarski proizvodi sa dodatkom kakaa ili bez dodatka kakaa;

 

1905 10 00 00

- Hrskavi hleb (krisp)

 

1905 40

Dvopek, tost hleb i slični tost proizvodi

 

1905 40 90 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - tost hleb

 

1905 90

- Ostalo:

 

1905 90 10 00

- - hleb bez kvasca (matzos)

 

 

- - ostalo:

 

1905 90 30 00

- - - hleb, bez dodatka meda, jaja, sira ili voća, koji u suvom stanju po masi sadrži do 5% šećera i do 5% masnoće

 

1905 90 55 00

- - - proizvodi dobijeni istiskivanjem ili razvlačenjem, slatki ili slani

 

 

Ex.

 

 

01 - grisini, u originalnom pakovanju sa rokom trajanja do 7 dana

 

 

02 - kore za pitu i kore za gibanicu u originalnom pakovanju sa rokom trajanja do 7 dana, uključujući i smrznute

 

 

- - - ostalo:

 

1905 90 90 00

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - punjeno i nepunjeno pecivo, simit, pogačice, krofne i slični proizvodi, mekike i slični proizvodi, perece, đevreci, pinjerlije i burek - pite u originalnom pakovanju sa rokom trajanja do 7 dana, uključujući i smrznute

 

 

02 - sve vrste hleba, osim tost hleba

 

 

VODA/MLEČNI PROIZVODI

22.01

 

Voda, uključujući prirodnu ili veštačku mineralnu vodu i gaziranu vodu, bez dodatka šećera ili drugih sredstava za zaslađivanje ili aromatizaciju; led i sneg:

 

2201 90 00 00

- Ostala

 

 

Ex.

 

 

01 - voda za piće, osim flaširane

22.02

Ex

 

Ostala bezalkoholna pića, osim sokova od voća ili povrća iz tar. broja 2009

 

2202 90

- Ostalo:

 

 

- - ostalo, koje po masi sadrži masnoće dobijene iz proizvoda iz tar. brojeva 0401 do 0404:

 

2202 90 91 00

- - - manje od 0,2%

 

 

Ex.

 

 

01 - čokoladno mleko

 

2202 90 95 00

- - - 0,2% ili više ali manje od 2%

 

 

Ex.

 

 

01 - čokoladno mleko

 

2202 90 99 00

- - - 2% ili više

 

 

Ex.

 

 

01 - čokoladno mleko

 

 

KOMPLETNE KRMNE SMEŠE ZA ISHRANU STOKE/ULJANE POGAČE DOBIJENE EKSTRAKCIJOM ULJA OD SOJE I ULJANE POGAČE OD SUNCOKRETA

23.04

Ex.

2304 00 00 00

Uljane pogače dobijene prilikom ekstrakcije ulja od soje, nemlevene, mlevene ili peletizovane

 

 

Ex.

 

 

01 - uljane pogače

23.06

Ex.

 

Uljane pogače dobijene ekstrakcijom biljnih masnoća ili ulja osim onih iz tar. br. 2304 i 2305, nemlevene, mlevene ili peletizovane:

 

2306 30 00 00

- Od semena suncokreta

 

 

Ex.

 

 

01 - uljane pogače

23.09

 

Preparati koji se upotrebljavaju za ishranu životinja:

 

2309 90

- Ostalo:

 

 

- - ostalo, uključujući predsmeše:

 

 

- - - sa sadržajem skroba, glikoze, glikoznog sirupa, maltodekstrina ili maltodekstrinskog sirupa, koji se svrstavaju u tar. podbrojeve 1702 30 50 do 1702 30 90, 1702 40 90, 1702 90 50 i 2106 90 55, ili mlečnih proizvoda:

 

 

- - - - sa sadržajem skroba, glikoze, glikoznog sirupa, maltodekstrina ili maltodekstrinskog sirupa:

 

 

- - - - - bez sadržaja skroba ili sa sadržajem skroba 10% ili manje po masi:

 

2309 90 31 00

- - - - - - bez sadržaja mlečnih proizvoda ili sa sadržajem tih proizvoda manjim od 10% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - kompletne krmne smeše za ishranu stoke

 

2309 90 33 00

- - - - - - sa sadržajem mlečnih proizvoda od 10% i više ali manje od 50% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - kompletne krmne smeše za ishranu stoke

 

2309 90 35 00

- - - - - - sa sadržajem mlečnih proizvoda od 50% i više ali manje od 75% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - kompletne krmne smeše za ishranu stoke

 

2309 90 39 00

- - - - - - sa sadržajem mlečnih proizvoda 75% i više po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - kompletne krmne smeše za ishranu stoke

 

 

- - - - - sa sadržajem skroba većim od 10% ali ne većim od 30% po masi:

 

2309 90 41 00

- - - - - - bez sadržaja mlečnih proizvoda ili sa sadržajem tih proizvoda manjim od 10% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - kompletne krmne smeše za ishranu stoke

 

2309 90 43 00

- - - - - - sa sadržajem mlečnih proizvoda od 10% i više ali manje od 50% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - kompletne krmne smeše za ishranu stoke

 

2309 90 49 00

- - - - - - sa sadržajem mlečnih proizvoda 50% ili više po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - kompletne krmne smeše za ishranu stoke

 

 

- - - - - sa sadržajem skroba preko 30% po masi:

 

2309 90 51 00

- - - - - - bez sadržaja mlečnih proizvoda ili sa sadržajem tih proizvoda manjim od 10% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - kompletne krmne smeše za ishranu stoke

 

2309 90 53 00

- - - - - - sa sadržajem mlečnih proizvoda od 10% ali manje od 50% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - kompletne krmne smeše za ishranu stoke

 

2309 90 59 00

- - - - - - sa sadržajem mlečnih proizvoda 50% i više po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - kompletne krmne smeše za ishranu stoke

 

2309 90 70 00

- - - - bez sadržaja skroba, glikoze, glikoznog sirupa, maltodekstrina ili maltodekstrinskog sirupa ali sa sadržajem mlečnih proizvoda

 

 

Ex.

 

 

01 - kompletne krmne smeše za ishranu stoke

 

 

MATERIJAL ZA DIJALIZU

25.01

Ex

2501 00

So i čist natrijum-hlorid, uključujući u vodenom rastvoru ili sa dodatkom antiaglomeracionih sredstava ili sredstava za bolju fluidnost;

 

 

- Obična so i hemijski čist natrijum-hlorid, uključujući u vodenom rastvoru ili sa dodatkom antiaglomeracionih sredstava ili sredstava za bolju fluidnost

 

 

- - ostalo:

 

 

- - - ostalo:

 

2501 00 99 00

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - tabletirana so za dijalizu

 

 

ĐUBRIVA

25.10

 

Prirodni kalcijum fosfati, prirodni aluminijum kalijum fosfati i fosfatna kreda:

 

2510 20 00 00

- mleveni

 

 

Ex.

 

 

01 - za upotrebu kao đubrivo

 

 

PRIRODNI GAS

27.11

 

Naftni gasovi i ostali gasoviti ugljovodonici:

 

 

- U gasovitom stanju:

 

2711 21 00 00

- - prirodni gas

 

 

ĐUBRIVA

28.33

 

Ostali sulfati:

 

2833 21 00 00

Magnezijuma:

 

 

Ex.

 

 

01 - za upotrebu kao đubrivo

28.34

 

Nitriti; nitrati:

 

 

- Nitrati:

 

 

- - ostali:

 

2834 29 80 00

- - - ostali

 

 

Ex.

 

 

01 - za upotrebu kao đubrivo

28.35

 

Fosfinati (hipofosfiti), fosfonati (fosfiti) i fosfati; polifosfati, hemijski određeni ili neodređeni:

 

 

- fosfati

 

2835 24 00 00

- - kalijum

 

 

Ex.

 

 

01 - za upotrebu kao đubrivo

 

2835 25

- - kalcijum-hidrogenortofosfat (dikalcijum fosfat)

 

2835 25 10 00

- - - sa sadržajem fluora manje od 0,005% po masi, računato na suv bezvodni proizvod

 

 

Ex.

 

 

01 - za upotrebu kao đubrivo

 

2835 25 90 00

- - - sa sadržajem fluora 0,005% i više, ali manje od 0,2% po masi, računato na suv bezvodni proizvod

 

 

Ex.

 

 

01 - za upotrebu kao đubrivo

 

 

MATERIJAL ZA DIJALIZU

29.12

 

Aldehidi, sa ili bez drugih kiseoničnih funkcija; ciklični polimeri aldehida; paraformaldehid:

 

 

- Aciklični aldehidi bez drugih kiseoničnih funkcija:

 

2912 11 00 00

- - metanal (formaldehid)

 

 

Ex.

 

 

01 - za dijalizu

 

 

MEDICINSKA SREDSTVA

30.01

 

Žlezde i ostali organi za organoterapeutske svrhe, sušeni, u prahu ili ne; ekstrakti od žlezda ili ostalih organa ili od njihovih sekreta za organo-terapeutske svrhe; heparin i njegove soli; ostale ljudske ili životinjske materije, pripremljene za terapeutske ili profilaktičke svrhe, nepomenute niti obuhvaćene na drugom mestu:

 

3001 90

- Ostalo:

 

 

- - - ostalo:

 

3001 90 98 90

- - - - ostalo:

 

 

Ex.

 

 

01 - pačevi (zamena za ljudsko tkivo)

 

 

LEKOVI UKLJUČUJUĆI I LEKOVE ZA UPOTREBU U VETERINI/MATERIJAL ZA DIJALIZU/ORTOTIČKA I PROTETIČKA SREDSTVA

30.02

 

Ljudska krv; životinjska krv pripremljena za upotrebu u terapeutske, profilaktičke ili dijagnostičke svrhe; antiserum i ostale frakcije krvi i modifikovani imunološki proizvodi, bilo da su dobijeni putem biotehnoloških procesa ili ne; vakcine, toksini, kultu

 

3002 10

- Antiserumi i ostale frakcije krvi i modifikovani imunološki proizvodi, bilo da su dobijeni putem biotehnoloških procesa ili ne:

 

3002 10 10 00

- - antiserumi

 

 

Ex.

 

 

01 - za humanu i veterinarsku upotrebu

 

 

- - ostalo:

 

3002 10 91 00

- - - hemoglobin, krvni globulini i serumski globulini

 

 

Ex.

 

 

01 - za humanu i veterinarsku upotrebu

 

 

- - - ostalo:

 

3002 10 95 00

- - - - ljudskog porekla

 

 

Ex.

 

 

01 - za humanu i veterinarsku upotrebu

 

3002 10 99 00

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - za humanu i veterinarsku upotrebu

 

3002 20 00 00

- Vakcine za humanu medicinu

 

3002 30 00 00

- Vakcine za veterinarsku medicinu

 

3002 90

- Ostalo:

 

3002 90 10 00

- - ljudska krv

 

3002 90 30 00

- - životinjska krv pripremljena za terapeutske, profilaktičke ili dijagnostičke svrhe

 

3002 90 50 00

- - kulture mikroorganizama

 

 

Ex.

 

 

01 - za humanu i veterinarsku upotrebu

 

3002 90 90 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - za humanu i veterinarsku upotrebu

 

 

02 - lekovi kojima je Agencija za lekove i medicinska sredstva, odnosno ministarstvo nadležno za poslove zdravlja ili veterine, potvrdilo taj status

Sledeći

Napomene

Podaci iz Spiska dobara koja se oporezuju posebnom poreskom stopom od 8% razvrstavanih po "Nomenklaturi Carinske Tarife" preuzeti su sa sajta Uprave carina. Spisak dobara nomenklaturno je usklađen sa Uredbom o usklađivanju nomenklature Carinske tarife za 2008. godinu.