REŠENJE

O DAVANJU SAGLASNOSTI NA ODLUKU JKP "PARKING SERVIS KRAGUJEVAC" O USVAJANJU CENOVNIKA USLUGA ZA ULAZAK I IZLAZAK VOZILA U PEŠAČKE ZONE GRADA KRAGUJEVCA U KOJE SU POSTAVLJENI POTAPAJUĆI STUBOVI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 20/2008)

I Daje se saglasnost na Odluku o usvajanju Cenovnika usluga za ulazak i izlazak u pešačke zone Grada Kragujevca u koje su postavljeni potapajući stubovi, koju je doneo Upravni odbor JKP "Parking servis Kragujevac" Kragujevac na sednici održanoj 21.04.2008. godine, broj 157.

II Visina naknade za usluge iz stava 1. ovog Rešenja obuhvata PDV-e i prateće troškove funkcionisanja i održavanja sistema potapajućih stubova.

III Cenovnik usluga za ulazak i izlazak vozila u pešačke zone Grada Kragujevca u koje su postavljeni potapajući stubovi primenjuje se počev od 8.05.2008. godine, odnosno od dana stavljanja u funkciju potapajućih stubova.

IV Ovo Rešenje sa Cenovnikom navedenih usluga JKP "Parking servis Kragujevac" objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".

 

CENOVNIK USLUGA ULASKA-IZLASKA U PEŠAČKE ZONE SA POTAPAJUĆIM STUBOVIMA

1. Bez plaćanja naknade mogu koristiti pešačke zone:- pravna lica koja obavljaju specifične delatnosti u interesu građana kao što su: Hitna pomoć, MUP, Vatrogasna vozila, Javna komunalna preduzeća čiji je osnivač Skupština Grada,"Zastava energetika", Javna preduzeća čiji je osnivač Republika Srbija - Elektrošumadija, PTT, Telekom - mogu svojim vozilima ulaziti u pešačku zonu u toku 24 časa, na osnovu posebne bezkontaktne kartice koju izdaje JKP "Parking servis Kragujevac".

2. Da naknada za korišćenje pešačkih zona za vozila pravnih lica radi obavljanja delatnosti prilikom prve pretplate iznosi 1.000,00 dinara od čega 400,00 dinara predstavlja naknadu za troškove izrade bezkontaktne kartice i 600,00 dinara je mesečna pretplata za korišćenje pešačke zone radi obavljanja delatnosti.

3. Da mesečna naknada za korišćenje pešačke zone za vozila radi obavljanja delatnosti za pravna lica sa ranije kupljenom bezkontaktnom karticom, iznosi 600,00 dinara.

4. Da naknada za izgubljenu ili oštećenu bezkontaktnu karticu iznosi 400,00 dinara što predstavlja naknadu za troškove izrade kartice.

5. Da naknada za dekodiranje bezkontaktne kartice (zbog nepoštovanja propisanog vremena izlaska vozila iz pešačke zone) iznosi 3.000,00 dinara.

6. Da naknada za odnošenje vozila koja se bespravno nađu u pešačkoj zoni sa potapajućim stubovima bez obzira u kojoj se fazi nalazi proces podizanja vozila iznosi 4.270,00 dinara.

7. Da jednokratna naknada za ulazak - izlazak vozila u pešačkoj zoni, fizičkih lica - stanara iznosi 400,00 dinara, što predstavlja naknadu troškova za izradu bezkontaktne kartice, koliko iznosi i naknada u slučaju gubljenja ili oštećenja kartice.