REŠENJE

O DAVANJU SAGLASNOSTI NA ODLUKU JKP "ZELENILO" KRAGUJEVAC O UTVRĐIVANJU VISINE TROŠKOVA DOVOĐENJA JAVNE ZELENE POVRŠINE U PRVOBITNO STANJE ZBOG NEPROPISNOG ZAUSTAVLJANJA I PARKIRANJA VOZILA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 20/2008)

1. Daje se saglasnost na Odluku o utvrđivanju visine troškova dovođenja javne zelene površine u prvobitno stanje zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila, koju je doneo Upravni odbor JKP "Zelenilo" Kragujevac, broj 550, na sednici održanoj 20.03.2007. godine (sa korekcijom).

2. Visina naknade troškova dovođenja javne zelene površine u prvobitno stanje zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja za putničko motorno vozilo iznosi 1000,00 dinara, odnosno 200,00 dinara po m2.

3. Naknadu troškova dovođenja javne zelene površine u prvobitno stanje zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja plaća vlasnik ili korisnik vozila, prilikom preuzimanja vozila, na osnovu naloga komunalnog inspektora, uplatom u korist Grada Kragujevca svrha Naknada za dovođenje javnih površina u prvobitno stanje, broj računa 840-741535843-08.

4. JKP "Parking servis Kragujevac" je dužno da naplaćenu naknadu troškova dovođenja javne zelene površine u prvobitno stanje zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja dnevno prenosi Gradu Kragujevcu u korist budžetskog računa iz tačke 3. ovog Rešenja.

JKP "Parking servis Kragujevac" je dužno da Gradonačelniku grada Kragujevca i Gradskoj upravi za razvoj gradskih resursa i nadzor dostavlja mesečni izveštaj o realizovanoj naplati navedenog budžetskog prihoda od vlasnika ili korisnika vozila (do 10. u mesecu za prethodni mesec), sravnjenog sa Komunalnim inspektoratom i Gradskom upravom za ekonomiju i finansije.

5. Uplaćena sredstva iz tačke 3. Grad Kragujevac usmeriće na vraćanje oštećene javne zelene površine u prvobitno stanje, u skladu sa Godišnjim programom održavanja komunalne infrastrukture.

6. Ovo Rešenje se primenjuje počev od 1.06.2008. godine i objaviće se u "Službenom listu grada Kragujevca".