ODLUKA
O UTVRĐIVANJU IZVRŠNIH ORGANA GRADA SREMSKA MITROVICA

("Sl. list Opštine Sremska Mitrovica", br. 8/2008)

Član 1

Ovom Odlukom se utvrđuju, u skladu sa Zakonom, izvršni organi grada Sremska Mitrovica, njihov brojni sastav, način izbora kao i način rada opštinskih uprava do donošenja Statuta grada i opštih akata kojima se uređuje organizacija gradske uprave.

Član 2

Izvršni organi grada Sremska Mitrovica su Gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i Gradsko veće.

Skupština grada bira u Gradsko veće 9 članova.

Članovi Gradskog veća mogu biti na stalnom radu i pojedinačno zaduženi za pojedine oblasti (npr., urbanizam i stambeno-komunalna oblast, ekonomski razvoj, razvoj i unapređenje rada uprava).

Član 3

Izvršni organi se biraju neposrednom primenom postupka koji je utvrđen Zakonom.

Ukoliko neki od kandidata ne bude izabran u prvom krugu glasanja, za tog kandidata postupak glasanja se ponavlja.

Ako i u ponovljenom glasanju predloženi kandidat ne bude izabran, Gradonačelnik grada za sledeću sednicu Skupštine grada predlaže novog kandidata

Član 4

Opštinske uprave nastaviće sa radom u postojećoj organizaciji do donošenja Statuta i drugih akata Skupštine grada kojima se uređuje rad Gradske uprave.

Načelnici Opštinskih uprava nastaviće sa radom do okončanja postupka postavljenja načelnika Gradskih uprava od strane Gradskog veća.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, i primenjivaće se do usklađivanja Statuta grada Sremska Mitrovica sa Ustavom i Zakonima kojima je uređena Lokalna samouprava, a biće objavljeno u "Službenom listu Opštine Sremska Mitrovica".