ODLUKA

O RASPOREĐIVANJU BUDŽETSKIH SREDSTAVA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA OBRAZOVANJE I KULTURU ZA ZAVODE ZA KULTURU VOJVOĐANSKIH MAĐARA, HRVATA, RUMUNA, RUSINA I SLOVAKA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 15/2008)

Član 1

Ovom Odlukom se uređuje način, uslovi i kriterijumi raspoređivanja budžetskih sredstava Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu (u daljem tekstu: Sekretarijat) Zavodu za kulturu vojvođanskih Mađara, Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata, Zavodu za kulturu vojvođanskih Rumuna, Zavodu za kulturu vojvođanskih Rusina i Zavodu za kulturu vojvođanskih Slovaka (u daljem tekstu: zavodi) namenjenih za obavljanje njihovog rada i delatnosti.

Član 2

Sredstva za namene iz člana 1. ove Odluke obezbeđuju se u budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 3

Sredstva iz člana 1. ove Odluke obezbeđuju se u skladu sa zakonom kojim se uređuje sistem budžetskog finansiranja i Odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 4

O raspoređivanju sredstava zavodima odlučuje pokrajinski sekretar za obrazovanje i kulturu rešenjem.

Na rešenje iz stava 1. ovog člana može se uložiti prigovor pokrajinskom sekretaru.

Član 5

Sekretarijat raspoređuje 50% od ukupno raspoloživih sredstava u jednakim delovima svim osnovanim zavodima na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine iz člana 1. ove Odluke, namenjenih za plate zaposlenih, materijalne troškove i tekuće popravke i održavanje.

Preostalih 50% sredstava se raspoređuje zavodima prema njihovim godišnjim planovima i programima i to po sledećim kriterijumima:

- brojnosti nacionalno zajednice,

- broju udruženja u oblasti kulture pojedine nacionalne zajednice,

- sadržini i kvalitetu programa i planova rada zavoda i

- obimu i kvalitetu delatnosti zavoda.

Član 6

Sekretarijat prenosi dodeljena sredstva na račune zavoda u skladu sa dinamikom priliva sredstava u Budžet Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 7

Zavodi su dužni da dodeljena sredstva koriste namenski, a neutrošena sredstva da vrate Budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Zavodi su dužni da na kraju kalendarske godine podnesu Sekretarijatu izveštaj o utrošku dodeljenih sredstava.

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".