ODLUKA
O ZADUŽIVANJU GRADA POŽAREVCA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 2/2008)

Član 1

Grad Požarevac pristupa zaduživanju uzimanjem kredita, radi učešća u realizaciji projekata u delu u kojima učestvuje Grad Požarevac, odobrenih od strane Evropske agencije za rekonstrukciju i Nacionalnog investicionog plana, a po pribavljenom mišljenju Ministarstva finansija Republike Srbije, Uprave za trezor, Sektora za upravljanje javnim dugom broj 401-00-00774/2008-06 od 23.06.2008. godine.

Član 2

Zaduživanje Grada Požarevca izvršiće se uzimanjem kredita u iznosu od 150,000,000,00 dinara, na period od 5 godina.

Član 3

Sredstva od uzetog kredita iskoristiće se za finansiranje realizacije projekata u delu u kojima učestvuje Grad Požarevac i to:

1. Projekta izgradnje rezervoara na izvorištu "Ključ" u Požarevcu i Projekta rekonstrukcije potisnog cevovoda od azbesta, odobrenih od strane Evropske agencije za rekonstrukciju;

2. Projekat formiranja industrijske zone za podsticanje preduzetništva na teritoriji Grada Požarevca, Projekat izgradnje zgrade za potrebe Istorijskog arhiva u Požarevcu i Projekat izgradnje sportskih terena na teritoriji Grada Požarevca, odobrenih od strane Nacionalnog investicionog plana.

Eventualno neutrošena sredstva za namene iz stava 1. ovog člana, iskoristiće se za prevremenu otplatu uzetog kredita.

Član 4

Izbor poslovne banke kod koje će Grad Požarevac uzeti kredit, izvršiće se u postupku prikupljanja ponuda po javnom pozivu.

Obavezuje se Gradonačelnik grada Požarevca da obrazuje Komisiju za izbor najpovoljnije banke.

Ovlašćuje se Gradonačelnik grada Požarevca da sa izabranom poslovnom bankom zaključi ugovor o kreditu.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Požarevca".