ODLUKA

O UTVRĐIVANJU ORGANA GRADA SOMBORA

("Sl. list Grada Sombora", br. 1/2008)

Član 1

Ovom Odlukom se utvrđuju, u skladu sa zakonom, organi Grada Sombora.

Novoizabrana i konstituisana Skupština Opštine Sombor, odbornici Skupštine Opštine Sombor i izabrana i postavljena lica na konstitutivnoj sednici Skupštine Opštine Sombor, preimenuju se u: "Skupština Grada Sombora, odbornici Skupštine Grada Sombora, predsednik Skupštine Grada Sombora, zamenik predsednika Skupštine Grada Sombora i sekretar Skupštine Grada Sombora".

Član 2

Izborna komisija Opštine Sombor preimenuje se u "Izborna komisija Grada Sombora".

Član 3

Izvršni organi Grada Sombora su Gradonačelnik i Gradsko veće.

Skupština Grada bira u Gradsko veće, na predlog kandidata za gradonačelnika, 9 članova.

Članovi Gradskog veća mogu biti na stalnom radu.

Gradonačelnik je predsednik Veća, a zamenik gradonačelnika je član Gradskog veća, po funkciji.

Član 4

Skupština Grada bira izvršne organe Grada neposrednom primenom postupka koji je utvrđen zakonom.

Ukoliko neki od kandidata ne bude izabran u prvom krugu glasanja, za tog kandidata postupak glasanja se ponavlja, na istoj sednici.

Ako i u ponovljenom glasanju predloženi kandidat ne bude izabran, ovlašćeni predlagač za sledeću sednicu Skupštine Grada predlaže novog kandidata.

Član 5

Rešenja o izboru i postavljenju lica iz člana 1. i rešenje o imenovanju komisije iz člana 2. ove Odluke uskladiće se sa ovom Odlukom i izraditi prečišćeni tekst ovih rešenja.

Član 6

Opštinska uprava nastavlja sa radom kao Gradska uprava po važećim aktima do donošenja Statuta Grada i Odluke o Gradskoj upravi.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, i primenjivaće se do stupanja na snagu Statuta Grada Sombora, koji će biti donet u skladu sa Ustavom i zakonima kojima se uređuje lokalna samouprava.