ODLUKA

O OSNIVANJU REGIONALNE AGENCIJE ZA PROSTORNI I EKONOMSKI RAZVOJ RAŠKOG I MORAVIČKOG OKRUGA

("Sl. list grada Čačka", br. 4/2008)

Član 1

OSNIVA SE REGIONALNA AGENCIJA ZA PROSTORNI I EKONOMSKI RAZVOJ RAŠKOG I MORAVIČKOG OKRUGA "RAPER" sa sedištem u Kraljevu, koja će poslovati kao društvo sa ograničenom odgovornošću.

Član 2

U skladu sa članom 1. odobrava se uplata osnivačkog uloga u iznosu od 500 EUR u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate na privremeni račun DOO.

Član 3

Uplatom osnivačkog uloga grad Čačak stiče status člana Regionalne agencije za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga, a u skladu sa posebnim Ugovorom koji će se zaključiti neposredno po uplati osnivačkog uloga iz člana 2. ove Odluke, a najkasnije do 30.09.2008. godine.

Član 4

Ovlašćuje se Velimir Stanojević gradonačelnik grada Čačka da potpiše Ugovor o osnivanju Regionalne agencije za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga "Raper" DOO Kraljevo.

Član 5

Overa Ugovora iz člana 4. ove Odluke kod Opštinskog suda u Kraljevu, ispred ovog osnivača, izvršiće se u skladu sa posebnim punomoćjem.

Član 6

Ovom Odlukom se za člana Skupštine Regionalne agencije za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga imenuje dr Vlajisav Papić lk. br. 252665 JMBG 3105958783423 SUP Čačak na mandatni period od 4 godine, uz mogućnost prevremenog razrešenja.

Član 7

Radi sprovođenja postupka registracije kod Agencije za privredne registre, na ime operativnih troškova odobravaju se sredstva u iznosu do 10.000,00 dinara koja će se uplatiti na privremeni račun DOO iz člana 2. ove Odluke, a najkasnije do 30.09.2008. godine.

Član 8

Novčana sredstva odobrena ovom Odlukom padaju na teret budžeta grada Čačka.

Član 9

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u "Službenom listu grada Čačka".