ODLUKA

O POSTAVLJENJU POMOĆNIKA GRADONAČELNIKA GRADA ČAČKA ZA OBLAST DRUŠTVENIH DELATNOSTI

("Sl. list grada Čačka", br. 4/2008)

 

Član 1

Postavlja se Mirko Munjić, dipl. pravnik, za pomoćnika gradonačelnika grada Čačka za oblast društvenih delatnosti (u daljem tekstu: pomoćnik gradonačelnika).

Član 2

Pomoćnik gradonačelnika:

- predlaže projekte od značaja za Grad u oblasti društvenih delatnosti,

- sačinjava mišljenja u vezi sa pitanjima koja su od značaja za razvoj društvenih delatnosti,

- pokreće inicijative za uspostavljanje saradnje i udruživanje sa drugim jedinicama lokalne samouprave, njihovim organima i službama u ovoj oblasti, u zemlji i inostranstvu,

- koordinira rad organa Grada nad realizacijom ostalih zajedničkih projekata Grada sa domaćim i stranim finansijskim organima i organizacijama,

- sarađuje sa svim organima i institucijama koji raspolažu podacima neophodnim za obavljanje poslova iz njegove nadležnosti,

- obavlja i druge poslove u oblastima za koje je postavljen po nalogu gradonačelnika, kao i poslove utvrđene aktom o organizaciji gradske uprave u čijoj se nadležnosti nalaze poslovi vezani za ovu oblast.

Član 3

Pomoćnik gradonačelnika, postavlja se na 4 godine i može biti razrešen i pre isteka tog roka.

Pomoćnik gradonačelnika u slučaju razrešenja ima prava postavljenog lica utvrđena Zakonom.

Član 4

Pomoćnik gradonačelnika postavlja se u Gradskoj upravi za finansije, privredu i društvene delatnosti.

Pomoćnik gradonačelnika ostvaruje prava, obaveze i odgovornosti iz rada i po osnovu rada u skladu sa zakonom i drugim propisima kojima se regulišu prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave.

Pomoćnik gradonačelnika, prava, obaveze i odgovornosti iz stava 2. ovog člana, ostvaruje u Gradskoj upravi iz stava 1. ovog člana kao postavljeno lice, u skladu sa zakonom.

Sva pitanja, vezana za prava, obaveze i odgovornosti iz rada i po osnovu rada, pomoćnika gradonačelnika rešavaće gradonačelnik.

Član 5

Pomoćnik gradonačelnika poslove utvrđene ovom Odlukom, obavljaće počev od 22.07.2008. godine.

Član 6

Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Čačka".