PROGRAM

INVESTICIONIH AKTIVNOSTI ZAVODA ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU RADNIKA NOVI SAD ZA 2008. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 28/2008)

1. Ovim programom utvrđuju se investicione aktivnosti Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad (u daljem tekstu: Zavod) za 2008. godinu.

2. Za realizaciju ovog programa planirana su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2008. godinu, u ukupnom iznosu od 5.000.000,00 dinara, za transfere ostalim nivoima vlasti - za kapitalne transfere ostalim nivoima vlasti.

3. Sredstva iz tačke 2. ovog programa raspoređuju se za:

1) nabavku medicinske oprema i aparata, u iznosu od 2.400.000,00 dinara, i to:

- fokometra, jedan aparat,

- niktometra - adaptometra, jedan aparat,

- aparata za elektroforezu sa denzitometrom, jedan aparat,

- analizatora humanih vibracija, jedan aparat;

2) nabavku računarske opreme, u iznosu od 700.000,00 dinara, i to:

- personalnih računara, 10 računara,

- štampača, sedam štampača,

- skenera, jedan skener,

- programa za objedinjenu elektronsku kartoteku;

3) zamenu spoljne stolarije - prozora, u iznosu od 1.400.000,00 dinara;

4) opremanje prijemne sobe za pacijente (izradom registar-ormana za zdravstvenu kartoteku i nabavkom radnih stolova), u iznosu od 500.000,00 dinara.

4. Za realizaciju aktivnosti iz tačke 3. ovog programa, Zavod može preuzimati obaveze u skladu sa dinamikom utvrđenom planom izvršenja budžeta, a najviše do iznosa sredstava planiranih ovim programom.

5. Zahtev za prenos sredstava iz tačke 2. ovog programa, uz priloženu dokumentaciju, Zavod dostavlja Gradskoj upravi za zdravstvo, a prenos sredstava na račun Zavoda vrši se na osnovu zahteva za prenos koji priprema Gradska uprava za zdravstvo, u skladu sa propisima.

6. Zavod se obavezuje da će aktivnosti iz tačke 3. ovog programa biti izvedene stručno i kvalitetno, u skladu sa zakonom i standardima i normativima koji važe za ovu vrstu radova, odnosno nabavku opreme.

7. Nadzor nad sprovođenjem ovog programa obavljaće Gradska uprava za zdravstvo.

8. Zavod podnosi Gradonačelniku Grada Novog Sada godišnji izveštaj o realizaciji ovog programa, sa iskazanim fizičkim i finansijskim pokazateljima o izvršenim aktivnostima i utrošku sredstava.

9. Ovaj program objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".