ODLUKA

O VISINI NAKNADE ZA VRŠENJE FUNKCIJE LICA KOJA BIRA SKUPŠTINA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 18/2008)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se visina naknade za vršenje funkcije za lica koja bira Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine, koja nisu na stalnom radu u organima Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 2

Visina naknade za vršenje funkcije za lica iz člana 1. ove odluke, utvrđuje se u procentualnom iznosu od plate koju bi lice imalo za vršenje funkcije da je na stalnom radu u organima Autonomne Pokrajine Vojvodine i ona u zavisnosti od značaja funkcije, iznosi:

- za predsednika Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine i predsednika Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine 60%,

- za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine i potpredsednika Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine 55%,

- za člana Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine i pokrajinskog sekretara 50%,

- za zamenika pokrajinskog sekretara 45%,

- za predsednika odbora Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine 35% i

- za predsednika poslaničke grupe u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine 40% od plate predsednika odbora Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.

U slučaju da lice koje bira Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine stiče pravo na naknadu za vršenje dve ili više funkcija, ima pravo samo na jednu i to najveću naknadu.

Član 3

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o visini naknade za vršenje funkcije lica koja bira Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj 31/2004 i 6/2005).

Član 4

Ova Odluka primenjuje se u mandatu 2008.-2012. godine i biće objavljena u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".