REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA REALIZACIJU PROJEKTA "MARKETINŠKA PREZENTACIJA I PROMOCIJA PROJEKATA I RADA IZVRŠNOG VEĆA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE NA NOVOSADSKOM SAJMU U 2008. GODINI"

("Sl. list AP Vojvodine", br. 19/2008)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se PROGRAM RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA REALIZACIJU PROJEKTA "MARKETINŠKA PREZENTACIJA I PROMOCIJA PROJEKATA I RADA IZVRŠNOG VEĆA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE NA NOVOSADSKOM SAJMU U 2008. GODINI", kao i obim sredstava za sprovođenje ovog Programa i način njihovog raspoređivanja i korišćenja.

II

Program iz tačke I ovog Rešenja, čini njegov sastavni deo.

III

Ovo Rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PROGRAM
RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA REALIZACIJU PROJEKTA "MARKETINŠKA PREZENTACIJA I PROMOCIJA PROJEKATA I RADA IZVRŠNOG VEĆA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE NA NOVOSADSKOM SAJMU U 2008. GODINI"

I

Ovim Programom predviđen je raspored korišćenja sredstava Pokrajinskog sekretarijata za privredu iz prihoda od privatizacije u 2008. godini, namenjenih marketinškoj promociji projekata i rada Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine, prilikom nastupa na sajmovima u zemlji i inostranstvu, organizovanje specijalizovanih tribina, okruglih stolova, tematskih i edukativnih savetovanja, kao i drugih sadržaja u okviru Kongresnog centra Novosadskog sajma.

Sredstva za ovaj Program planirana su Odlukom o Budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2008. godinu, u razdelu 05 Pokrajinski sekretarijat za privredu, pozicija 77, ekonomska klasifikacija 424 - specijalizovane usluge, 4249 - ostale specijalizovane usluge, izvor finansiranja 1204 - primanja od otplate datih kredita i prodaje finansijske imovine - prihoda od privatizacije, u iznosu od 7.500.457,46 dinara.

Ukupno potrebna sredstva iznose 7.500.457,46 dinara (sa PDV-om).

II

Sredstva iz tačke I ovog programa koristiće se za:

1. FINANSIRANJE PROJEKTA "MARKETINŠKA PREZENTACIJA I PROMOCIJA PROJEKATA I RADA IZVRŠNOG VEĆA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE NA NOVOSADSKOM SAJMU U 2008. GODINI"

U cilju informisanja domaćih i stranih privrednih subjekata o projektima i programima koje realizuje Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine i privlačenja investicija, Novosadski sajam, kao jedina specijalizovana sajamska organizacija na teritoriji AP Vojvodine, promovisaće rad i projekte Izvršnog veća AP Vojvodine na raznim međunarodnim sajamskim manifestacijama, putem održavanja okruglih stolova, tematskih savetovanja, prezentacija regionalnih i međudržavnih projekata i ocene kvaliteta proizvoda.

Takođe, na sajmovima će se održavati i prigodne izložbe, radionice, kao i dodele nagrada za pojedine proizvode i usluge.

Očekivani efekti su:

- Informisanje i upoznavanje domaćih i stranih privrednih subjekata o projektima i programima Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine;

- Privlačenje domaćih i stranih investicija;

- Povećanje zaposlenosti.

Vrednost sredstava sa PDV-om:

7.500.457,46 dinara

Ukupno predviđena sredstva za projekat iz tačke 1 ovog Programa iznose 7.500.457,46 dinara (sa PDV-om).