REŠENJE

O IZDAVANJU LEGITIMACIJE INSPEKTORA U POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA KULTURU

("Sl. list AP Vojvodine", br. 19/2008)

Član 1

Ovim rešenjem utvrđuje se obrazac i način izdavanja legitimacije inspektorima u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu (u daljem tekstu: legitimacija), kao i način vođenja evidencije.

Član 2

Legitimacija iz člana 1. ovog rešenja izdaje se inspektorima zaposlenim u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu (u daljem tekstu: Sekretarijat) radi obavljanja inspekcijskih poslova u oblasti kulture.

Član 3

Legitimacija se izdaje prema obrascu koji je odštampan uz ovo rešenje i čini njegov sastavni deo.

Legitimacija je veličine 65 x 95 mm.

Legitimacija je plastificirana providnom folijom.

Član 4

Evidenciju o izdatim legitimacijama vodi Sekretarijat.

Evidencija iz stava 1. ovog člana sadrži i ime i prezime lica kome je izdata legitimacija, registarski broj, datum izdavanja i rubriku za napomene.

Član 5

Ako inspektor izgubi ili na drugi način ostane bez svoje legitimacije, dužan je da o tome odmah obavesti Sekretarijat, koji će istu oglasiti nevažećom.

Lice koje prestane da obavlja inspekcijske poslove dužno je da legitimaciju odmah vrati Sekretarijatu, u roku od tri dana od prestanka svojstva inspektora.

Član 6

Donošenjem ovog rešenja stavlja se van snage Rešenje o izdavanju legitimacije inspektora u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i kulturu br.: 106-031-00004/2002-02 od 04. novembra 2002. godine koji je doneo pokrajinski sekretar za obrazovanje i kulturu.

Član 7

Ovo rešenje će se objaviti u službenom listu AP Vojvodine.

 

OBRAZAC LEGITIMACIJE INSPEKTORA

 

 

- naslovna strana korica -

GRB REPUBLIKE SRBIJE

GRB AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

 

REPUBLIKA SRBIJA
AUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINA
POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA KULTURU

 

LEGITIMACIJA POKRAJINSKOG INSPEKTORA

 

 

- prva unutrašnja strana korica -

_____________________
(naziv inspektora)

fotografija 35 x 25 mm

pečat organa

__________________________
(ime i prezime)

______________________________________
(svojeručni potpis imaoca legitimacije)

____________________
(broj lične karte)

 

 

- druga unutrašnja strana korica -

____________________________________
(naziv organa koji izdaje legitimaciju)

U vršenju inspekcijskog nadzora, inspektor ima prava i dužnosti utvrđena čl. 22-33. Zakona o državnoj upravi ("Službeni glasnik RS", broj 20/92) i prava i dužnosti utvrđena čl. 5. i 6. Zakona o utvrđivanju određenih nadležnosti autonomne pokrajine ("Službeni glasnik RS", broj 6/2002), člana 39. Odluke o pokrajinskoj upravi ("Službeni list AP Vojvodine", br. 21/2002 - prečišćeni tekst) i člana 13. Odluke o izmenama i dopunama Odluke o pokrajinskoj upravi ("Službeni list APV", broj: 16/2008), čl. 21 - 23. Zakona o kinematografiji ("Službeni glasnik RS", broj 46/91) i čl. 126-129. Zakona o kulturnim dobrima ("Službeni glasnik RS", br. 71/94).

 

 

 

 

 

(registarski broj)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(datum i mesto izdavanja)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(potpis ovlašćenog lica)

 

 
Napomene

Danom početka primene Pravilnika o izgledu obrasca službene legitimacije inspektora ("Sl. glasnik RS", br. 81/2015), odnosno 30. aprila 2016. godine, prestaju da važi pravilnici kojima se uređuju službene legitimacije inspektora u odgovarajućim oblastima inspekcijskog nadzora u delu kojim se uređuje službena legitimacija. Službene legitimacije izdate po ranijim propisima važe do njihove zamene, koja će se izvršiti najkasnije u roku od 90 dana od dana početka primene ovog pravilnika.