ODLUKA

O SPROVOĐENJU STATUTA GRADA NIŠA

("Sl. list grada Niša", br. 88/2008)

Član 1

Statut Grada Niša primenjuje se od dana stupanja na snagu, ako u pogledu primene pojedinih njegovih odredaba Statutom i ovom Odlukom nije drugačije određeno.

Član 2

Organi Grada doneće potrebne propise i druge akte u vezi rada organa Grada i gradskih opština, u skladu sa zakonom i Statutom Grada, u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove odluke i odrediti početak njihove primene.

Član 3

Propisi i drugi akti Grada Niša koji važe na dan stupanja na snagu Statuta grada ostaju na snazi do donošenja novih.

U slučaju da su propisi i drugi akti Grada Niša, suprotni zakonu i Statutu Grada, primenjivaće se odredbe zakona i Statuta Grada.

Član 4

Odredbe Statuta Grada o poslovima gradskih opština, primenjivaće se kada se propisima, kojima se uređuje finansiranje gradskih opština, odrede sredstva za nove poslove gradskih opština.

Član 5

Odredbe Statuta Grada o imovini Grada i komunalnoj policiji primenjivaće se po donošenju odgovarajućih zakona.

Član 6

Gradske opštine su dužne da, u skladu sa Statutom Grada Niša, donesu propise i druga akta koji se tiču organizacije i rada organa gradskih opština, u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu Statuta Grada Niša.

Član 7

Propisi i drugi akti gradskih opština, koji važe na dan stupanja na snagu Statuta Grada, ostaju na snazi do donošenja novih.

U slučaju da su propisi i drugi akti gradskih opština suprotni Statutu Grada, primenjivaće se odredbe Statuta Grada.

Član 8

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o sprovođenju Statuta Grada Niša ("Službeni list grada Niša", broj 26/2002).

Član 9

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".