ODLUKA

O IZRADI PLANA GENERALNE REGULACIJE MREŽE VATROGASNIH STANICA U BEOGRADU

("Sl. list grada Beograda", 32/2008)

Član 1

Pristupa se izradi plana generalne regulacije mreže vatrogasnih stanica u Beogradu (u daljem tekstu: plan generalne regulacije).

Član 2

Granicom plana generalne regulacije obuhvaćen je prostor 10 gradskih opština: Palilula, Zemun, Novi Beograd, Zvezdara, Čukarica, Stari grad, Savski venac, Voždovac, Rakovica, Vračar, kao i delovi opština Surčin i Grocka u okviru granica Generalnog plana Beograda 2021. ("Službeni list grada Beograda", br. 27/03, 25/05 i 34/07), u skladu sa Programom.

Član 3

Planom generalne regulacije razradiće se deo teritorije grada Beograda u skladu sa uslovljenostima datim Generalnim planom Beograda 2021. ("Službeni list grada Beograda", br. 27/03, 25/05 i 34/07).

Član 4

Plan generalne regulacije izrađivaće se za celu teritoriju plana i predstavljaće planski i pravni osnov za izradu planova detaljne regulacije, izdavanje izvoda iz plana i odobrenja za izgradnju.

Član 5

Za potrebe izrade plana generalne regulacije ne pristupa se izradi strateške procene uticaja planiranih namena na životnu sredinu na osnovu Rešenja o nepristupanju izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu koji je sastavni deo ove odluke.

Član 6

Nacrt plana generalne regulacije biće izložen na javni uvid. Podaci o načinu izlaganja nacrta plana na javni uvid i trajanje javnog uvida, oglasiće se u dnevnim sredstvima informisanja i u informativnim glasilima opština: Palilula, Zemun, Novi Beograd, Zvezdara, Čukarica, Stari grad, Savski venac, Voždovac, Rakovica, Vračar, Surčin i Grocka.

Nacrt plana detaljne regulacije dostaviće se na mišljenje opštinama Palilula, Zemun, Novi Beograd, Zvezdara, Čukarica, Stari grad, Savski venac, Voždovac, Rakovica, Vračar, Surčin i Grocka.

Član 7

Za nosioca izrade plana generalne regulacije određuje se Javno urbanističko preduzeće "Urbanistički zavod Beograda", Beograd, Palmotićeva 30.

Član 8

Nosilac izrade plana generalne regulacije dužan je da plan generalne regulacije izradi u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 9

Sredstva za izradu plana generalne regulacije obezbediće se iz budžeta Skupštine grada Beograda.

Član 10

Elaborat plana generalne regulacije izradiće se u tri primerka originala u analognom i digitalnom obliku koji će se po overi čuvati kod Skupštine grada Beograda kao donosioca plana, Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove i Republičkog geodetskog zavoda i jedan primerak originala u digitalnom obliku za potrebe Ministarstva za kapitalne investicije i 20 primeraka kopija u analognom i digitalnom obliku koji će se po overi čuvati kod Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove (pet kopija), JUP "Urbanistički zavod Beograda", Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JP, Ministarstvu unutrašnjih poslova i opština: Stari grad, Vračar, Palilula, Savski venac, Voždovac, Čukarica, Rakovica, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Surčin i Grocka (po jedna kopija).

Član 11

Sastavni deo ove odluke je Program za izradu urbanističkog plana mreže vatrogasnih stanica u Beogradu, koji je izradio JUP "Urbanistički zavod Beograda" 2008. godine.

Član 12

Obaveštenje o donošenju ove odluke o izradi plana generalne regulacije oglasiće se u sredstvima dnevnog informisanja i u informativnim glasilima opština: Palilula, Zemun, Novi Beograd, Zvezdara, Čukarica, Stari grad, Savski venac, Voždovac, Rakovica, Vračar, Surčin i Grocka.

Član 13

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".

Napomene

Program za izradu urbanističkog plana mreže vatrogasnih stanica u Beogradu, koji je izradio JUP "Urbanistički zavod Beograda" 2008. godine koji je sastavni deo ove odluke, nije objavljen u "Sl. listu grada Beograda", br. 32/2008 od 4. septembra 2008. godine.