ODLUKA

O NAČINU KORIŠĆENJA I RASPOLAGANJA SREDSTVIMA I STANOVIMA SOLIDARNE STAMBENE IZGRADNJE STEČENIH DO DANA I POSLE 31.12.2007. GODINE

("Sl. list Grada Zrenjanina", br. 7/2008)

Član 1

Ovom Odlukom uređuje se način korišćenja i raspolaganja sredstvima solidarne stambene izgradnje ostvarenih prodajom stanova solidarnosti oprihodovanih u Budžetu opštine Zrenjanin na dan 31.12.2007. godine, kao načinu raspolaganja do tog datuma pribavljenih i privremeno dodeljenih stanova solidarne stambene izgradnje za koje ne postoji konačan akt o dodeli krajnjem korisniku.

Ovom Odlukom uređuje se i način korišćenja sredstava ostvarenih od anuiteta za otkupljene stanove solidarnosti, kako do, tako i posle perioda od 31.12.2007. godine.

Član 2

Sredstva ostvarena prodajom stanova solidarnosti do dana 31.12.2007. godine u iznosu od 12.493.413,51 dinara usmeravaju se za obezbeđivanje 5 (pet) dvosobnih stanova na lokalitetu koji se nalazi u Zrenjaninu u ulici Potiska br. 1 i to sledeće strukture:

- dvosoban stan broj 1, u prizemlju površine 65,75 m2,

- dvosoban stan broj 8, na prvom spratu površine 68,86 m2,

- dvosoban stan broj 9, u potkrovlju površine 40,00 m2,

- dvosoban stan broj 11, u potkrovlju površine 48,75 m2 i

- dvosoban stan broj 12, u potkrovlju površine 40,02 m2.

Član 3

Sredstva pribavljena prodajom stanova solidarnosti i ostvarena u Budžetu opštine Zrenjanin posle perioda od 31.12.2007. godine biće usmerena u svrhu održavanja opštinskog stambenog prostora i to u smislu adaptacije, rekonstrukcije i poboljšavanja uslova stanovanja korisnika opštinskih stanova, obezbeđivanja privremenog ili trajnog smeštaja korisnika opštinskih stanova za koje je rešenjem nadležnog opštinskog organa utvrđeno da su iz higijenskih, građevinskih ili drugih bezbednosnih razloga utvrđeni kao nepodobni za stanovanje.

Član 4

Upravljanje i raspolaganje sredstvima iz člana 3. ove Odluke poverava se Predsedniku opštine Zrenjanin.

Predsednik opštine u okviru nadležnosti iz stava 1. ovog člana vrši sledeće poslove:

- donosi godišnji program upravljanja i raspolaganja sredstvima iz ove Odluke uz saglasnost Skupštine opštine,

- podnosi Skupštini opštine godišnji izveštaj o korišćenju sredstava iz ove Odluke i

- imenuje komisije i druga radna tela u vezi sprovođenja ove Odluke.

Član 5

Predsednik opštine na osnovu ove Odluke imenovaće Komisiju za rešavanje spornih dodela stanova od strane pravnih lica koja su u postupku privatizacije prestala da postoje, ili su u postupku stečaja i iz tih razloga ne postoji organ koji može u ime davaoca stana na korišćenje krajnjem korisniku doneti konačnu odluku o dodeli stana istom.

Komisija ima 5 članova i imenuje se na period od 4 godine.

Aktom o imenovanju Komisije, Predsednik opštine imenuje predsednika Komisije.

Jedan član Komisije obavezno se imenuje iz reda Opštinskog javnog pravobranilaštva Zrenjanin.

Aktom o imenovanju Komisije iz ovog člana utvrđuju se zadaci komisije.

Član 6

Za sprovođenje ove Odluke zadužuje se Odeljenje za poslove privrede, finansija i računovodstva i Odeljenje za poslove urbanizma, stambene i komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Član 7

Raspodela stanova solidarnosti pribavljenih u smislu člana 1. i 2. ove Odluke izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o dodeli stanova solidarnosti i kredita i sredstava solidarne stambene izgradnje na teritoriji opštine Zrenjanin ("Službeni list opštine Zrenjanin", br. 13/03).

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu 8 dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Zrenjanina".