PRAVILNIK

O USLOVIMA USAGLAŠENJA OBJEKATA SA PREKORAČENJEM

("Opštinski službeni glasnik opštine Jagodina", br. 5/2008 i "Sl. glasnik grada Jagodina", br. 6/2008)

Član 1

Ovim pravilnikom se definišu pravila - uslovi za usaglašenje objekata započetih po odobrenju, a kod kojih je u toku izgradnje došlo do prekoračenja u gabaritima i spratnosti.

Član 2

Pravila za usaglašenje će se primenjivati za sve kolektivne objekte čije je prekoračenje nastupilo do dana stupanja na snagu ovog pravilnika.

Pravilnik o usaglašenju se odnosi na sve objekte započete po odobrenju, a kod kojih je u toku izgradnje došlo do prekoračenja u gabaritima i spratnosti, a čijim prekoračenjem nije došlo do ugrožavanja osnovnog objekta, susednih objekata i objekata infrastrukture, kao ni do smanjenja preglednosti saobraćaja, ili bilo kojeg drugog ugrožavanja na terenu.

Pravilnik se neće primenjivati za objekte za koje je izdato obaveštenje o legalizaciji.

Član 3

Objekti sa prekoračenjem podležu obavezi plaćanja naknade za komunalno uređenje zemljišta u visini od 200% od propisane naknade za predmetnu namenu i zonu u kojoj se nalazi za deo površine objekta koji je prekoračen u odnosu na izdato odobrenje za izgradnju.

Član 4

Rok za podnošenje zahteva za usaglašenje objekata započetih po odobrenju, a kod kojih je u toku izgradnje došlo do prekoračenja u gabaritima i spratnosti je 3 meseca od dana stupanja na snagu ovog pravilnika.

Nakon isteka tog roka svi objekti kod kojih je došlo do prekoračenja, a koji nisu podneli prijavu biće u nadležnosti građevinske inspekcije i podleže sankcijama rušenja od strane nadležne službe organa uprave.

Član 5

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Opštinskom službenom glasniku" Opštine Jagodina.

 

Samostalni članovi Pravilnika o dopuni
Pravilnika o uslovima usaglašenja objekata sa prekoračenjem

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 6/2008)

Član 2

Rok od tri meseca za podnošenje zahteva, određen članom 4. Pravilnika računaće se od dana stupanja na snagu ovog Pravilnika.

Član 3

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Jagodina".