ODLUKA

O POVERAVANJU VRŠENJA STRUČNOG NADZORA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 3/2008)

Član 1

Ovom odlukom poverava se Javnom preduzeću Direkcija za izgradnju opštine Požarevac vršenje stručnog nadzora nad realizacijom projekta "Rekonstrukcija sistema vodosnabdevanja u Požarevcu" koji finansiraju Evropska agencija za rekonstrukciju i grad Požarevac.

Član 2

Vršenje stručnog nadzora obuhvata:

1. stručni nadzor nad izvođenjem radova na poslu "Obnova izvorišta Ključ";

2. stručni nadzor nad izvođenjem radova na poslu "Zamena glavnog razvodnog cevovoda" i

3. stručni nadzor na poslu "Povećanje efikasnosti i smanjenje gubitaka".

Član 3

Javno preduzeće Direkcija za izgradnju opštine Požarevac imenovaće lica koja će vršiti stručni nadzor u skladu sa važećim pozitivnopravnim propisima za konkretnu vrstu radova i usluga koje su predmet javne nabavke (nadzorni organ). Nadzorni organ biće zadužen za pružanje usluga kompletnog nadzora u ime Evropske agencije za rekonstrukciju i grada Požarevca koji finansiraju navedene projekte, te će pružiti pomoć ovim institucijama u tehničkoj i finansijskoj kontroli radova i usluga.

Član 4

Nadzorni organ će pratiti napredak radova pripremanjem grafikona na kraju svakog meseca upoređujući ostvareni efekat sa predviđenim. Ovo upoređenje biće dostavljano Evropskoj agenciji za rekonstrukciju i gradu Požarevcu kao sastavni deo mesečnog izveštaja sa objašnjenjima zastoja i kašnjenja u implementaciji projekta, ali i sa detaljno predloženim merama koje imaju za cilj sprečavanje zastoja ubuduće i mera koje treba preduzeti radi ublažavanja posledica izgubljenog vremena.

Član 5

Nadzorni organ će vršiti kontrolu radova na gradilištu, proveravati izvođenje radova od strane izvođača u skladu sa važećim propisima, ugovornom dokumentacijom kao i prihvaćenim međunarodnim standardima upravljanja projektom.

Član 6

Nakon završetka radova nadzorni organ će periodično vršiti kontrolu radova i pružiti pomoć Evropskoj agenciji za rekonstrukciju i gradu Požarevcu u administrativnim stvarima u vezi sa ugovorom.

Na kraju perioda odgovornosti za nedostatke, nadzorni organ će pripremiti i izdati potvrdu o okončanoj situaciji, verifikujući izvođačeve konačne situacije. Nadzorni organ će izdati potvrdu o odgovornosti za nedostatke, okončati ugovor i pripremiti konačan izveštaj.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Požarevca."