REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2008. GODINI, ZA SUBVENCIONISANJE TROŠKOVA NASTUPA GRAĐEVINSKIH FIRMI U AP VOJVODINI NA 24. MEĐUNARODNOM SAJMU GRAĐEVINARSTVA U NOVOM SADU

("Sl. list AP Vojvodine", br. 21/2008)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se Program rasporeda i korišćenja sredstava iz prihoda od privatizacije u 2008. godini, za subvencionisanje troškova nastupa građevinskih firmi u AP Vojvodini na 24. Međunarodnom sajmu građevinarstva u Novom Sadu, kao i obim sredstava za sprovođenje ovog Programa i način njihovog raspoređivanja i korišćenja.

II

Program iz tačke I čini sastavni deo ovog Rešenja.

III

Ovo Rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PROGRAM
RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2008. GODINI ZA SUBVENCIONISANJE TROŠKOVA NASTUPA GRAĐEVINSKIH FIRMI U AP VOJVODINI NA 24. MEĐUNARODNOM SAJMU GRAĐEVINARSTVA U NOVOM SADU

I

U cilju razvoja privrede Autonomne Pokrajine Vojvodine, odnosno građevinskog sektora, Pokrajinski sekretarijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo će u 2008. godini, u okviru iznosa utvrđenog u Odluci o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2008. godinu ("Sl. list APV", broj 03/08 i 07/08 - ispr.), a u skladu sa kriterijumima koji su propisani ovim Programom, subvencionisati troškove nastupa građevinskih firmi sa područja Autonomne Pokrajine Vojvodine na 24. međunarodnom sajmu građevinarstva u Novom Sadu.

II

Odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2008. godinu ("Službeni list APV", br. 03/08 i 07/08 - ispr.) i Finansijskim planom primanja i izdataka Pokrajinskog sekretarijata za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo za 2008. godinu, u okviru razdela 06 - Pokrajinski sekretarijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo, funkcionalna klasifikacija 620 - Razvoj zajednice, ekonomska klasifikacija 454 - Subvencije privatnim preduzećima, 4541 - Tekuće subvencije privatnim preduzećima, predviđena su sredstva u iznosu od 2.000.000,00 dinara, iz izvora finansiranja 12 04 Primanja od otplate datih kredita i prodaje finansijske imovine - prihodi od privatizacije.

III

Pokrajinski sekretarijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo će u okviru iznosa od 2.000.000,00 dinara subvencionisati sledeće troškove nastupa građevinskih preduzeća sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine na 24. međunarodnom sajmu građevinarstva u Novom Sadu:

• troškove zakupa i opremanja štanda i

• troškove pripreme i štampanja propagandnog materijala za nastup na navedenom sajmu.

Maksimalni iznosi subvencija će iznositi:

• 100.000,00 dinara za zakup i opremanje štanda po preduzeću i

• 25.000,00 dinara za pripremu i štampanje propagandnog materijala,

odnosno do 50% gore navedenih troškova prema priloženim profakturama ili ugovorima.

IV

Pokrajinski sekretarijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo će u oktobru 2008. godine raspisati konkurs na osnovu kojeg će se vršiti raspodela podsticajnih sredstava preduzećima iz Autonomne Pokrajine Vojvodine, uz uvažavanje sledećih kriterijuma:

1. da su registrovana kao građevinska preduzeća ili preduzetnici koji se bave proizvodnjom materijala i opreme za građevinarstvo ili građenjem

2. da nikada nisu izlagala na sajamskim manifestacijama u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini ili ako jesu da nisu u poslednje 3 godine

3. da su u svom radu davala prioritet implementaciji novih tehnologija u proizvodnji i

4. da u obavljanju svoje delatnosti akcenat stavljaju na zaštitu životne sredine.

V

Na osnovu predloga Konkursne komisije, koja se obrazuje u Pokrajinskom sekretarijatu za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo, Pokrajinski sekretar za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo će doneti Odluku o raspodeli podsticajnih sredstava.

Nakon donošenja Odluke o raspodeli podsticajnih sredstava, Pokrajinski sekretar za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo će zaključiti Ugovor o korišćenju podsticajnih sredstava sa korisnicima subvencija - građevinskim preduzećima sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine, kojim se regulišu sva međusobna prava i obaveze ugovornih strana.

VI

Isplatu sredstava za realizaciju Programa vršiće Pokrajinski sekretarijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.