ODLUKA

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PLANOVE GRADA KRUŠEVCA

("Sl. list opštine Kruševac", br. 9/2006 i "Sl. list grada Kruševca", br. 9/2008)

Član 1

Obrazuje se Komisija za planove (u daljem tekstu: Komisija), radi pružanja stručne pomoći za obavljanje poslova u postupku izrade prostornog plana Opštine, izrade i sprovođenja urbanističkih planova, kao i davanja stručnog mišljenja o idejnim projektima po zahtevu Opštinske uprave.

Za obavljanje pojedinih stručnih poslova za potrebe Komisije, organ nadležan za obrazovanje Komisije može angažovati druga pravna i fizička domaća i strana lica.

Član 2

Zadatak Komisije u postupku izrade Prostornog plana Opštine, kao i izradi i sprovođenju urbanističkih planova je davanje mišljenja o programu za izradu plana i mišljenja na predlog plana, urađenog na osnovu Programa i Odluke o njegovoj izradi, davanje mišljenja na urbanističke projekte urađene na osnovu obaveštenja Odseka za urbanizam i građevinarstvo Opštinske uprave Kruševac.

Komisija sarađuje sa Opštinskom upravom u pripremanju, sprovođenju stručne kontrole plana i sastavljanju izveštaja o izvršenoj stručnoj kontroli i dostavljanju istog nosiocu izrade plana, odnosno preduzeću koje je izradilo urbanistički plan i sprovođenju javnog uvida i sastavljanju izveštaja, posle obavljenog javnog uvida, sa podacima o izvršenom javnom uvidu, sa svim primedbama i stavovima po svakoj primedbi, a koji je sastavi deo obrazloženja predloga plana, kao i ostali poslovi određeni Zakonom.

Član 3

Komisija ima devet članova.

Predsednika i pet članova, koji su predstavnici Opštine Kruševac i tri člana koje predlaže ministar nadležan za poslove urbanizma i građevinarstva.

Predsednik i članovi Komisije imenuju se iz reda uglednih stručnjaka za oblast prostornog planiranja i urbanizma i drugih oblasti planiranja i izgradnje.

Glavni arhitekta Opštine može biti imenovan za predsednika Komisije.

Član 4

Mandat predsednika i članova Komisije traje četiri godine, s tim što mogu biti razrešeni i pre isteka mandata.

Isto lice ne može biti imenovano više od dva puta.

Član 5

Ovlašćuje se Gradsko veće da posebnim rešenjem imenuje predsednika i članove Komisije iz tačke 3. ove Odluke.

Član 6

Komisija može da radi kada sednici prisustvuje većina od ukupnog broja članova.

Komisija odlučuje većinom glasova od broja prisutnih članova.

Rad Komisije uređuje se Poslovnikom koji se usvaja na prvoj sednici.

Član 7

Komisija se sastaje po potrebi na predlog nadležne službe Opštine. Sednicu Komisije saziva predsednik Komisije sa utvrđenim dnevnim redom u dogovoru sa nadležnom službom Opštine.

Radom Komisije rukovodi predsednik Komisije.

Predsednik Komisije dužan je sednicu da sazove ako to zatraži predsednik Opštine ili glavni arhitekta Opštine.

Član 8

Administrativne poslove za potrebe Komisije obavljaće Odsek za urbanizam i građevinarstvo Opštinske uprave opštine Kruševac.

Član 9

Članovima Komisije pripada naknada za rad o čijoj visini odlučuje Gradsko veće.

Član 10

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o obrazovanju Komisije za planove ("Sl. list opštine Kruševac broj: 11/2004. god.).

Član 11

Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu opštine Kruševac".

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o obrazovanju Komisije za planove opštine Kruševac

("Sl. list grada Kruševca", br. 9/2008)

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kruševca".