REŠENJE

O OBRAZOVANJU TIMA ZA IZRADU NACRTA STRATEGIJE KULTURNOG RAZVOJA GRADA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 9/2008)

I

Obrazuje se Tim za izradu Nacrta strategije kulturnog razvoja grada Pančeva (u daljem tekstu: Tim), kao povremeno radno telo Gradskog veća grada Pančeva, u sastavu:

1. Nemanja Rotar, diplomirani filolog, član Gradskog veća grada Pančeva za područje kulture i informisanja, za koordinatora;

2. Vladimir Vukajlović, diplomirani sociolog, JP "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo, za člana;

3. Aleksandar Stanojlović, diplomirani inženjer arhitekture, Muzej grada Beograda, za člana;

4. Dr Ildiko Erdei, docent na Odeljenju za etnologiju i antropologiju, Filozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu, za člana;

5. Tamara Tasić, diplomirani inženjer arhitekture, Projektni biro "Korak M" d.o.o. Beograd, za člana;

6. Marija Ilić, slikar, doktorant na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Beogradu - Interdisciplinarne studije, katedra za digitalnu umetnost, za člana;

7. Ana Vilenica, istoričar umetnosti, doktorant na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Beogradu, na grupi za teoriju umetnosti i medija, za člana;

8. Snežana Baralić Bošnjak, diplomirani politikolog, stručna saradnica i planerka za kulturu i informisanje u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva, za člana.

II

Zadatak Tima je izrada Nacrta strategije kulturnog razvoja grada Pančeva (u daljem tekstu: Nacrt strategije), odnosno utvrđivanje metodologije i koraka u procesu kreiranja teksta Nacrta strategije, utvrđivanje prioriteta u oblasti kulture, izrada posebnih akcionih planova za unapređivanje pojedinih oblasti u kulturi i drugih specifičnih potreba u kulturi utvrđenih na osnovu istraživanja i identifikovanih u analizi početnog stanja, izrada metodologije za praćenje i evaluaciju ostvarivanja Strategije.

III

Obavezuju se članovi Tima da poštuju principe demokratičnosti i da uključuju što veći broj odgovornih kreatora kulturne javne scene, javno mnjenje, zainteresovane pojedince, publiku, kao i sve zainteresovane građane grada Pančeva u izradi teksta Nacrta strategije.

IV

Sredstva za izradu Nacrta strategije obezbediće se u budžetu grada Pančeva. Članovi Tima za svoj rad ostvaruju odgovarajuću naknadu, osim koordinatora Nemanje Rotara i člana Snežane Baralić Bošnjak.

Iznos naknade iz stava 2. ove tačke utvrđuje Gradsko veće grada Pančeva.

V

Tim može u procesu izrade teksta Nacrta strategije angažovati i druge stručnjake radi unapređenja pojedinih segmenata u oblasti kulture.

Spoljni stručni saradnici angažovani za pojedine oblasti imaju pravo na odgovarajuću naknadu.

Iznos naknade iz stava 2. ove tačke utvrđuje Gradsko veće grada Pančeva.

VI

Sastanke Tima saziva koordinator Tima.

Tim donosi plan rada na prvom sastanku.

Tim odlučuje većinom glasova od ukupnog broja članova.

Tim može da formira radne grupe za pojedine segmente teksta Nacrta strategije. Radnom grupom iz stava 4. ove tačke koordinira član Tima.

VII

Administrativno-tehničke poslove za potrebe Tima će obavljati sekretarijati nadležni za javne službe i socijalna pitanja, opštu upravu, skupštinske poslove i poslove gradonačelnika grada, komunalne, stambene, građevinske poslove i urbanizam, a po potrebi i drugi sekretarijati Gradske uprave grada Pančeva.

Na pitanja koja nisu regulisana ovim aktom shodno se primenjuju odredbe Poslovnika Gradskog veća grada Pančeva.

Obavezuju se sekretarijati Gradske uprave grada Pančeva, javna i javna komunalna preduzeća i ustanove da, na zahtev Tima, daju potrebne stručne informacije, analize i predloge u postupku izrade Nacrta strategije, u skladu sa svojim nadležnostima.

VIII

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".

Ovo rešenje, putem Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva dostaviti licima iz tačke I rešenja, kao i sekretarijatima Gradske uprave i javnim i javnim komunalnim preduzećima i ustanovama iz tačke VII rešenja.