ODLUKA

O IZBORU I FINANSIRANJU STUDENATA DIPLOMSKIH MASTER STUDIJA U OBLASTI EVROPSKIH INTEGRACIJA NA PRAVNOM FAKULTETU UNIVERZITETA U NIŠU

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 22/2008)

Član 1

Ovom Odlukom uređuje se broj i način izbora kandidata diplomskih master studija u oblasti evropskih integracija koje za potrebu grada Leskovca finansira Gradsko veće.

Član 2

Kandidati pomenutih studija mogu biti nosioci diploma o stečenom obrazovanju fakulteta iz polja društveno-humanističkih nauka sa znanjem engleskog jezika. Nastava traje jednu akademsku godinu, a uspešnim okončanjem studija stiče se međunarodno priznata diploma, akreditivnog državnog fakulteta i akademski naziv diplomirani pravnik-master evropskih integracija. Nastava se odvija prema programu pravnog fakulteta u Nišu.

Član 3

Za potrebe organa grada finansiraće se tri školarine u pojedinačnom iznosu od po 100.000,00 dinara.

Član 4

Određuje se Upravni odbor Fonda za dodelu stipendija i nagrada grada Leskovca da izvrši način izbora kandidata diplomskih master studija u oblasti evropskih integracija na kome će se na osnovu kriterijuma Pravnog fakulteta u Nišu izvršiti izbor kandidata.

Član 5

Izabrani kandidati zaključuju ugovor sa Gradskim većem o obavezama prema gradu po osnovu finansiranja master studija.

Član 6

Odluku objaviti u medijima kako bi bila dostupna svim nosiocima diploma o stečenom visokom obrazovanju fakulteta iz polja društveno-humanističkih nauka.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom glasniku grada Leskovca".