REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE POSTUPKA DAVANJA U ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 45/2008)

I

Obrazuje se Komisija za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Grada Novog Sada, (u daljem tekstu: Komisija), kao radno telo Gradonačelnika Grada Novog Sada.

II

Zadatak Komisije je da prikupi prijave za javno nadmetanje, sprovede postupak javnog nadmetanja i predloži Gradonačelniku Grada Novog Sada najpovoljnijeg ponuđača.

III

Komisija ima predsednika, zamenika predsednika i pet članova, koje imenuje Gradonačelnik Grada Novog Sada.

IV

Predsedniku, zameniku predsednika i članovima za rad u Komisiji pripada naknada.

Naknada se isplaćuje mesečno, pod uslovom da je Komisija održala sednicu, bez obzira na broj održanih sednica.

Predsedniku i zameniku predsednika Komisije pripada mesečna naknada iz stava 2. ove tačke u iznosu od 10% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike, ako je zaposlen u gradskoj upravi ili je član Gradskog veća Grada Novog Sada, odnosno u visini od 20%, ako nije zaposlen u gradskoj upravi i nije član Gradskog veća Grada Novog Sada.

Članovima Komisije za učešće u radu pripada mesečna naknada iz stava 2. ove tačke u iznosu od 5% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike, ako su zaposleni u gradskoj upravi ili su članovi Gradskog veća Grada Novog Sada, odnosno u iznosu od 10% ako nisu zaposleni u gradskoj upravi i nisu članovi Gradskog veća Grada Novog Sada.

V

Stručne i administrativne poslove za potrebe Komisije obavlja Gradska uprava za privredu.

VI

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".