ODLUKA

O MREŽI PREDŠKOLSKE USTANOVE "PČELICA" NA PODRUČJU GRADA SREMSKA MITROVICA

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 3/2008)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se mreža Predškolske ustanove "Pčelica" na teritoriji grada Sremska Mitrovica (u daljem tekstu: Predškolska ustanova).

Mrežom Predškolske ustanove određuje se vrsta, broj i prostorni raspored objekata koji ispunjavaju uslove za obavljanje delatnosti odnosno poslova iz oblasti društvene brige o deci.

Član 2

U Predškolskoj ustanovi ostvaruje se pravo na dnevni boravak i ishranu dece, ostvarivanje vaspitno - obrazovne, preventivno - zdravstvene i socijalne funkcije, kroz organizovanje celodnevnog i poludnevnog rada sa decom do polaska u osnovnu školu i realizaciju pripremnog predškolskog programa.

Član 3

Delatnost iz prethodnog člana organizuje se u 29 objekata na teritoriji Grada (9 namenski građenih objekata - 7 u naseljenom mestu Sremska Mitrovica, i po jedan u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici i 20 radnih prostora u selima - 12 pri osnovnim školama i 8 pri mesnim zajednicama.).

Član 4

Tabelarni pregled mreže Predškolske ustanove, sastavni je deo ove Odluke.

Član 5

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o mreži Predškolske ustanove "Pčelica" na području Opštine Sremska Mitrovica ("Sl. list opštine Sremska Mitrovica", br. 1/06).

Član 6

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Sremska Mitrovica".