ODLUKA

O PREVOZU UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA

("Sl. list grada Kruševca", br. 13/2008)

Član 1

Ovom Odlukom propisuju se uslovi za ostvarivanje prava na besplatan prevoz učenika osnovnih škola na teritoriji grada Kruševca.

Član 2

Pravo na besplatan prevoz imaju učenici osnovnih škola sa područja grada Kruševca koji putuju na udaljenosti većoj od 2 km od mesta stanovanja do škole, ako na toj udaljenosti nema druge škole.

Član 3

Učenici koriste besplatan prevoz na osnovu mesečnih karata izdatih od prevoznika kome je povereno obavljanje prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Kruševca.

Član 4

Ovlašćeno lice osnovne škole sačinjava spisak đaka koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na besplatan prevoz i isti dostavlja Odseku za društvene delatnosti Gradske uprave radi overe.

Spiskovi učenika koji ostvaruju pravo na besplatan prevoz dostavljaju se na početku školske godine, a naknadni spiskovi samo u slučaju promene novonastalih činjenica za ostvarivanje ovog prava.

Član 5

Sredstva za sprovođenje ove Odluke obezbediće se iz budžeta grada Kruševca za 2009. godinu.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kruševca", a primenjivaće se od 01.01.2009. godine.