METODOLOGIJA
ZA UTVRĐIVANJE TROŠKOVA PRIKLJUČKA GREJNIH INSTALACIJA OBJEKTA TARIFNOG KUPCA TOPLOTNE ENERGIJE NA SISTEM DALJINSKOG GREJANJA

("Sl. glasnik grada Valjeva", br. 23/2008)

 

OSNOVNE ODREDBE

1. Ovom Metodologijom utvrđuje se visina troškova priključka grejnih instalacija objekta tarifnog kupca toplotne energije na sistem daljinskog grejanja, kao i visina troškova za povećanje priključne snage postojećih tarifnih kupaca.

2. Troškove priključka dužan je da plati:

- investitor objekta koji se prvi put priključuje na sistem daljinskog grejanja,

- postojeći kupci toplotne energije i

- lica iz alineje 1. i 2. kada povećavaju postojeću priključnu snagu na toplovodnoj mreži.

3. Plaćanja troškova priključka oslobađaju se korisnici sredstava budžeta Grada Valjeva.

4. U troškove priključka nisu uračunati troškovi izgradnje merno-regulacione stanice. Ove troškove u celosti finansiraju lica iz tačke 2. alineja 1. i 3. ove Metodologije.

ODREĐIVANJE VISINE TROŠKOVA PRIKLJUČKA

5. Investitor objekta koji se prvi put priključuje na sistem daljinskog grejanja plaća troškove priključka u visini od 0,9% prosečne zarade po zaposlenom isplaćene u Republici Srbiji po m2 grejne površine.

6. Postojeći kupac toplotne energije plaća troškove priključka u visini od 0,45% prosečne zarade po zaposlenom isplaćene u Republici Srbiji po m2 grejne površine.

7. Lica iz tačke 4. i 5. kada povećavaju postojeću priključnu snagu na toplovodnoj mreži plaćaju troškove priključka u visini od 0,9% prosečne zarade po zaposlenom isplaćene u Republici Srbiji po m2 grejne površine.

Prosečna zarada po zaposlenom u Republici Srbiji u smislu ove Metodologije je prosečna zarada po zaposlenom isplaćena u Republici Srbiji u mesecu koji prethodi mesecu u kome se utvrđuju troškovi priključka, odnosno poslednjem mesecu za koji je objavljen podatak o prosečnoj zaradi po zaposlenom.

NAČIN PLAĆANJA

8. Troškovi priključka plaćaju se u 24 jednake mesečne rate, uz cenu za isporučenu toplotnu energiju i utvrđuju se računom za isporučenu toplotnu energiju.

9. Sredstva ostvarena po osnovu priključka na sistem daljinskog grejanja koriste se za povećanje kapaciteta i modernizaciju energetskih izvora i distributivnog sistema.

10. Ova Metodologija stupa na snagu danom donošenja.

11. Ovu Metodologiju objaviti u "Službenom glasniku grada Valjeva".