ODLUKA
O PRISTUPANJU IZRADI PROJEKTA LEGALIZACIJE I UNAPREĐENJA ROMSKIH NASELJA U KRAGUJEVCU

("Sl. list grada Kragujevca", br. 35/2008)

I Grad Kragujevac, u skladu sa Lokalnim planom akcije za Rome, u cilju unapređenja uslova stanovanja u romskim naseljima, pristupa izradi Projekta legalizacije i unapređenja romskih naselja u Kragujevcu kroz:

- legalizaciju naselja "Licika" i

- raseljavanje romskog "kartonskog" naselja sa lokacije "južna obilaznica" i formiranje "kontejnerskog naselja" u Kormanu.

II Izradi i realizaciji Projekta legalizacije i unapređenja romskih naselja u gradu Kragujevcu pristupiće se u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije i romskim NVO, a sredstva će biti obezbeđena u budžetu Republike Srbije i putem donacija.

III Grad će u skladu sa Smernicama za unapređenje i legalizaciju romskih naselja, doneti Program koji će sadržati sveobuhvatnu analizu stanja u navedenim romskim naseljima sa predlogom mera, nosiocima aktivnosti, finansijskim planovima i rokovima za realizaciju.

IV U realizaciji Projekta legalizacije i unapređenja romskih naselja Grad će sarađivati sa Javnim preduzećem "Direkcija za urbanizam" - Kragujevac.

V Ovu Odluku dostaviti Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije.

VI Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".